keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Viimeinen toiveateria

Pastanjauhajat haastoivat minut tässä hiljattain kertomaan, että minkälainen olisi mieluisin viimeinen ateriani. Aika pahan pistivät. On niin paljon hirmuisen hienoja makumuistoja, että on melkeinpä mahdotonta valita yhtä vain. Mutta hahaa, kysymyshän olikin nimenomaan viimeisestä ateriasta eikä kukaan ole kertonut kuinka monen ruokalajin ateriasta mahtaa olla kyse. Ja jos kerran on kyse viimeisestä ateriasta, ei varmaankaan tarvitse miettiä ravintoarvoja eikä muutakaan epäoleellista vaan voi keskittyä puhtaasti nautintoon. Näillä oletusarvoilla siis mennään.

Alkuruoaksi voisin syödä vaikka lempiravintolani Yamamorin koko alkuruokamenun :) Jos kuitenkin pitäisi valita vain yksi asia, ottaisin varmaankin kylmäsavulohi-tuorejuusto norimakin.

Pääruoaksi söisin mielelläni ensin jonkinsortin simppelisti valmistettuja äyriäisiä, vähän Kapkaupungin reissumme tyyliin. Sitä seuraisi strutsin lihaa suklaakastikkeella. Tämmöinen niinkuin kaksiosainen pääruoka.

Jälkiruoka onkin sitten jo helpompi valinta, koska vain yksi tulee mieleen ylitse muiden; Tiramisu! Semmoinen oikein kostea Tiramisu, joita saa Italiassa ja itse tehtynä. Muurinpohjapannulla voissa paistetut letut vaniljajäätelöllä ja mansikkahillolla olisi myös aika kova, mutta ei, kyllä se Tiramisu olisi.

Minkälaisia suosikkiruokia muilla on?

Laitan haasteen eteenpäin ja haastan Äijäruokaa, Hannan sopan sekä Pumpkin Jamin kertomaan omasta viimeisestä toiveateriastaan.

2 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Tuo kuulostaa kyllä jo niin hulppealta ateriasuunnitelmalta, että mieluusti itsekin liittyisin mukaan. :)

Kaisa kirjoitti...

Aivan, kivahan näitä on miettiä, mutta täytyy kuitenkin toivoa, etten ihan heti joudu kutsumaan teikäläistä seuraksi viimeiselle aterialle ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails