lauantai 9. tammikuuta 2010

Strutsia, bataattia ja suklaakastiketta

Söin pari vuotta sitten Tukholmassa käydessäni ehkä tähänastisen elämäni parhaan ravintola-annoksen. Kyseessä oli strutsipihvi suklaakastikkeella ja lisukkeena paahdettua bataattia. (Ravintolan nimeä en enää muista sitten millään, mutta kyseessä saattoi hyvinkin olla tämä paikka.) Ylistin tätä annosta joululomalla isälleni, joka sitten totesi, että helppohan tuota olisi tehdä itsekin, haetaan vaan strutsit paikallisesta supermarketista. Näin siis teimme. Nähtävästi ja todistettavasti suomalaisen pikkukylän supermarketista saa huomattavasti paljon eksoottisempia herkkuja kuin omasta lähikaupastani täällä Dublinissa.

Seuraavaksi piti sitten enää keksiä, miten tehdä suklaakastiketta - siis semmoista pääruoaksi sopivaa. Googlailin reseptiä aikani ja koska en löytänyt mitään mielestäni toteuttamiskelpoista, täytyi säveltää itse. Ja hyvin sävelsinkin, vaikka itse sanonkin! :) Suklaakastike strutsille syntyy seuraavasti.

Valmista peruspunaviinikastike. Pakko tunnustaa, että tämä tehtiin meillä ihan valmiskastikeaineksista. Sekoita 2 rkl tummaa kaakaojauhetta tilkkaan vettä ja lisää tämä punaviinikastikkeeseen. Lisää pari tl chilijauhetta ja muutama pala (Fazerin sinistä) suklaata. Done!

Vielä parempaa varmasti saat, jos teet punaviinikastikkeen itse ja käytät aitoa tummaa suklaata kaakaojauheen ja maitosuklaan sijaan. Mutta ei ollut paha näinkään. Strutsipihvit paistettiin pannulla nopeasti puolikypsäksi ja lisukkeena syötiin uunissa paahdettuja bataattikuutioita sekä maustetussa punaviinissä keitettyjä päärynänpuolikkaita.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails