Ostin alkuviikosta paketin maustamatonta tofua, jonka kotiin päästyäni tajusin menevän vanhaksi heti parin päivän päästä. Eilen sitten nälissäni yritin siitä keksiä jotain nopeasti valmistuvaa. Jouduin jo epätoivon valtaan huomattuani, että melkein ohjeessa kun ohjeessa tofua tulee ensin marinoida joitakin tunteja tai jopa yön yli. Eipä vaan ollut tullut moinen mieleen edellisenä päivänä ja nyt oli NÄLKÄ. Olin jo luovuttamassa ja panemassa tofun marinoitumaan seuraavaa päivää varten, kun päätin kuitenkin kokeilla josko oikotie onneen toimisi... Löysin Lettupannu-blogista tämän Aasialaisen tofun ohjeen, jossa ei ainakaan erikseen käsketty marinoida tofua tuntikausia. Sävelsin sitten kyseisestä ohjeesta oman versioni, joka menee seuraavasti.
Tofu Aasiasta á la me
1 pkt maustamatonta tofua
öljyä
soijakastiketta
punaista currytahnaa
valkosipulia
mustapippuria
1 iso sipuli
öljyä paistamiseen
2 rkl punaista currytahnaa
2 keskikokoista porkkanaa
1 punainen tai keltainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
puolikas pieni parsakaali
1 pieni purkki kookosmaitoa tai -kermaa
kourallinen cashew-pähkinöitä
Laita ensin tofu marinoitumaan. Sekoita kulhossa marinadi currytahnasta, soijakastikkeesta, öljystä ja pippurista. Paloittele tofu joukkoon ja sekoita niin, että kaikki palat peittyvät marinadilla.
Pilko sipuli rouheiksi paloiksi ja suikaloi muut kasvikset. Kuumenna tilkka öljyä wok-pannulla ja sekoita joukkoon currytahna. Sekoittele hetki ja lisää sitten sipulit pannulle ja kääntele niitä noin 5 minuuttia. Lisää sitten loput kasvikset ja kääntele toiset 5 minuuttia. Lisää lopuksi tofu, kookosmaito ja pähkinät. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää soijakastiketta, suolaa ja/tai currytahnaa makusi mukaan.
Tarjoile basmati- tai jasmiiniriisin kanssa.
3 kommenttia:
Taas näyttää ihan minun makuun sopivalta :) Koitahan joskus tempehiä, se on jänskää! -pikkuA
Joo pitää kokeilla, mielessä on käynyt. Jos siulla on jotain kivoja reseptejä siihen niin laita ihmeessä tulemaan!
Ei oo valitettavasti mitään tyrmäävää ohjetta, ostin sitä yks päivä kokeeksi.. muuten maistellut Silvoplee-raflassa, siellä osaavat tehdä herkkuruokia. Tykkään kyllä koko ajan enemmän sen mausta :) Paistamalla saa ihan jees ja jotain tilpehööriä siihen mukaan, esim sieniä, parsakaalia, tomaattia, pinaattia ja vaikka kaurakermaa. Sun kokeilua odotellessa ;)
Lähetä kommentti