Tutustuin viime viikon ajan Etelä-Afrikkaan ja tarkemmin Kapkaupunkiin. Olennainen osa reissua oli tietysti paikalliseen ruokakulttuuriin perehtyminen. Kävi ilmi, että Kapkaupungissa syödään paljon mereneläviä. Tämä on tietysti ihan loogista kun ottaa huomioon, että kaupunkia ympäröi kaksikin valtamerta.
Ensimmäisenä päivänä pitkästä lennosta väsyneinä ja nälkäisinä suuntasimme suunnilleen ensimmäiseen kelvollisen näköiseen ravintolaan, jonka löysimme. Kyseinen paikka sattui olemaan paikallinen mereneläviin erikoistunut ketju Ocean Basket. Suhtaudun kaikenlaisiin ketjuihin yleensä pienellä varauksella (usein kyllä ihan syyttä), mutta tämä ainakin osoittautui ihan loistavaksi paikaksi. Paikan kävijävolyymit takaavat, että tarjolla olevat merenherkut ovat taatusti tuoreita, palvelu oli ystävällistä ja hinta-laatusuhde ihan huippuluokkaa. Alla pari kuvamaistiaista erilaisista seafood plattereista.
Yksi reissun kohokohtia oli ehdottomasti viinitiloilla kiertely paikallisen oppaan kanssa, jonka olimme "vuokranneet" ihan vaan meille koko päiväksi. Hänen tarinoistaan riittäisi juttua pidemmäksikin aikaa, mutta koska tämä on ruokablogi niin jätetään nuo tarinat toiselle foorumille. Kävimme mm. Vergelegenin viinitilalla, joka oli valtava ja ihan paikkanakin näkemisen arvoinen. Viineistä en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata muuten kuin että minulle maistuivat kyllä :) Jotain viiniasiantuntemukseni (ja -arvostukseni?) puutteesta varmaan kertoo se, että pidin ylivoimaisesti eniten J.C.LeRouxin kuohuviineistä, varsinkin niistä vähän makeammista.
Yhdessä Camps Bayn ravintolassa saimme eteemme myös ylivoimaisesti suurimmat tiikeriravut mitä olen koskaan nähnyt. Niiden lihan oli jännän makuista, jotenkin paljon lihaisampaa kuin pienempien rapujen.
Merenelävien lisäksi Kapkaupungissa (ja arvatenkin koko Etelä-Afrikassa) syödään paljon riistaa. Varsinkin strutsi ja hyppyantilooppi tuntuivat olevan suosiossa. Strutsia tulikin syötyä useampaan otteeseen kun sitä kerrankin oli laajalti saatavilla. Kävimme myös strutsifarmilla, jossa pääsimme ihastelemaan pikkustrutseja ja strutsin munia. Opimme mm. että yksi strutsin muna vastaa 18 (!) kananmunaa, mutta kolesterolia siinä on todella vähän. Mistäköhän näitä jättiläisiä saisi näillä kulmilla? Munien kuori on myös todella paksu (munan päällä voi jopa istua eikä se mene rikki ilman erikoistyökaluja!) ja niinpä niistä tehdään paljon koriste-esineitäkin.
Kaikenkaikkiaan voin kyllä lämpimästi suositella Kapkaupunkia matkakohteeksi, jos haluaa syödä hyvin. Paljonhan meiltä jäi vielä kokeilemattakin, esim. etiopialainen ravintola Addis in Cape, jossa olisi päässyt kokeilemaan injeraa. Mutta seuraavalla kerralla sitten! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti