Pienen hiljaiselon jälkeen voisin blogata tämän herkkujen kuningattaren, jonka tein juuri ennen lomareissua ja pääsiäistä. Ennen kuin olin ehtinyt kaivaa kameran laukusta, kaverit olivat jo panneet kakun edustuskuntoon :)
Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni Tiramisua. Jotenkin kaikkien tarvittavien ainesten hankkiminen on ollut tähän asti ihan ylitsepääsemättömän vaikeaa; mascarponea, marsalaviiniä, savoiardikeksejä jne. Mikään näistä ei varsinaisesti kuulu normaaliin jääkaappivarustukseeni. Nyt kuitenkin ilolla panin merkille, että kun ainekset kerran on hankittu, sujuu itse tiramisun tekeminen ihan tuossa tuokiossa! Kaikkiaan taisin tähän käyttää aikaa 20 minuuttia. No sittenhän sen pitää tietysti antaa tekeytyä jonkun aikaa, mutta aktiivista työaikaa ei tosiaan paljon tuhraannu. Ja niin, en sitä marsalaviiniä tietenkään löytänyt, mutta otin vapauden korvata sen Tia Marialla. Ohjeen löysin BBC Good Food -sivustolta ja hieman sitä muokaten päädyin seuraavanlaiseen toteutukseen.
Maailman paras Tiramisu
250 ml kuohukermaa
1 prk mascarponejuustoa
75 ml Tia Maria -likööriä
5 rkl sokeria
3 dl vahvaa kahvia
175 g paketti Savoiardikeksejä
pieni pala tummaa suklaata
tummaa kaakaojauhetta
Keitä kahvi, pikakahvilla tämä käy kätevästi. Sekoita 2 rkl sokeria ja puolet Tia Mariasta kahvin joukkoon ja kaada se laakealle astialle. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja loput sokerista ja Tia Mariasta kermavaahdon joukkoon. Ota irtopohjainen kakkuvuoka tai muu laakea ja matala vuoka. Dippaa keksejä kahviin niin, että ne kostuvat kunnolla, mutta eivät mene mössöksi. Sain todeta, ihan nopea dippaus vaakasuorassa riittää kyllä kostuttamaan koko keksin. Lado kostutetut keksit vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä puolet kermaseoksesta keksien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Siivilöi päälle ohut kerros kaakaojauhetta. Tee toinen samanlainen kerros ja koristele kaakaojauheella ja raastetulla suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti