perjantai 16. huhtikuuta 2010

Ruokaa tänne ja äkkiä eli kana-linssicurry


Tänään pyöräytin tällaisen curryn, jota tulee varmasti tehtyä toistekin. Tämä on ihan täydellistä ruokaa niille arki-illoille, jolloin vatsantäytettä pitää saada tosi äkkiä. Kuten esimerkiksi tänään. Tulin töistä ja treeneistä kotiin kahdeksan jälkeen ja koska edellisestä ateriasta oli jo liian monta tuntia, vatsa kurni kovaäänisesti tyhjyyttään.

Reseptin löysin googlaamalla Waitrosen sivuilta, jota sitten kyllä muokkasin jonkun verran. Alla oma versioni.

Kana-linssicurry (kahdelle)

2 rkl öljyä tai gheetä
1 iso sipuli rouheaksi pilkottuna
4 valkosipulinkynttä silputtuna
2 rkl (Madras) curryjauhetta
1 rkl juustokuminaa
350 g kanan rintafileetä suikaloituna
miniporkkanoita, sokeriherneitä ja minimaisseja (tai muita vihanneksia pilkottuna)
4-5 dl kanalientä
100g punaisia linssejä huuhdeltuna
1 dl maustamatonta jugurttia
mantelilastuja ja cashew-pähkinöitä

Kuumenna 1 rkl öljyä korkealaitaisessa paistinpannussa ja kuullota sipulia siinä muutaman minuutin ajan. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoittele hetken ajan ja lisää sitten kanasuikaleet. Pyörittele kanat sipulimausteseoksessa ja ruskista niitä hetki. Lisää linssit, vihannekset ja kanaliemi. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia eli kunnes linssit ovat pehmeitä ja kanapalat kypsiä. Lisää lopuksi jugurtti ja kuumenna vielä nopeasti. Ripottele päälle mantelilastuja ja pähkinöitä.

Tarjoile sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa. Sellaisenaan tästä tulee hyvä ateria kahdelle, riisin kanssa varmaan kolmelle tai neljällekin.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails