torstai 17. kesäkuuta 2010

Ricotalla täytetyt kalkkunarullat

Mmm... vieläkin herahtaa vesi kielelle kun mietin tätä tänään loihtimaani loistavaa illallista. Olen tästä erityisen ylpeä siksi, että loihdin reseptin ihan päästäni, tutkimatta yhtäkään keittokirjaa, blogia tai ruokasivustoa. En tietenkään väitä, etteikö tätä kukaan olisi aiemmin tehnyt, ei tämä nyt niin maailmaa mullistava resepti ole, mutta kumminkin, kai sitä vähän saa kehuskella :) Pidemmittä puheitta;


Kalkkunarullat ricotta-täytteellä (4 rullaa = 2 annosta)

4 kalkkunan leikettä (eikös tuon escalopen voi suomentaa leikkeeksi?)
150g ricotta-juustoa
4-5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä, pieneksi silputtuna
puolikas keltainen (tai miksei punainen) paprika pieneksi pilkottuna
suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita ricotta, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja mausteet kulhossa keskenään. Levitä kalkkunaleikkeet leivinlaudalle ja jaa täyte neljään osaan kunkin leikkeen keskelle. Rullaa leikkeiden päät yhteen ja kiinnitä hammastikulla. Paista uunissa 200 asteessa kunnes kalkkuna on kypsää. (Aikaa en huomannut katsoa, mutta olettaisin, että tähän menee noin 20 minuuttia.)

Tarjoile esim. valkosipulipinaatin kanssa. On herkkua!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

NAM! taas oot loihtinut herkkuja. Tuo lisukekin on yhä kokeilulistalla, kun vaan muistas kaupassa ostaa pinaattia.. hyvin oleellinen raaka-aine ;) -pA

Kaisa kirjoitti...

Näinpä, ilman pinaattia siitä ei oikein tule mitään :) Mutta kannattaa ihmeessä kokeilla! Pakastepinaatti sopii paremmin kuin hyvin ja sitä saa helpommalla tarpeeksi. Tuore pinaatti kun tuppaa kutistumaan niin olemattoman pieneksi.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan.. hyvä kun sanoit, usein oonkin ostanut pakastealtaasta, vaikka pitäis osata sitä tuorettakin käyttää. -pA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails