perjantai 28. toukokuuta 2010

Pinaattia ja valkosipulia

Pinaatti on ihan ykkösvihannes! Se maistuu hyvältä, on superterveellistä ja siitä saa aikaan monenmoista. Usein kyllä käytän sitä ihan salaattina mutta tänäänpä päädyin kokeilemaan lisäkereseptiä Gourmet Nutrition -kirjastani, vähän muokattuna mutta kumminkin. Oli nimittäin hyvää! Kaverina söimme kaupasta ostettua BBQ-lohta ja tomaatteja.

Pinaattia ja valkosipulia (2 annosta lisäkkeenä)

2 valkosipulia (siis ei kynttä, vaan kokonaista sipulia)
nokare voita
noin 400g tuoretta pinaattia
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa valkosipuleista "hattu pois" eli niin, että lähes kaikista kynsistä lähtee kärki. Laita valkosipuleiden päälle nokare voita ja paahda niitä uunissa noin 20 minuuttia eli kunnes ne alkavat selvästi ruskistua. Ota sipulit sitten uunista ulos ja jäähdytä niin kauan, että niitä kärsii käsitellä.

Kuumenna iso paistinpannu tai wokkipannu ja siinä tilkka öljyä. Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää sitten pinaatit pannulle ja kääntele, kunnes se alkaa painua kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista tai kaiva, miten vaan parhaaksi näet, valkosipuleista kynnet ulos ja lisää ne pinaatin joukkoon. Valmis!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails