keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Lihamuffinssit

Olenpa ollut huono bloggari viime aikoina, hyi hyi. Tässä on ollut jos jonkinlaista menoa enkä ole useinkaan ehtinyt ajatella ruoanlaittoa. Onhan sitä ruokaa laitettu ihan vanhaan malliin, ei vaan ole ajateltu eli ei ole juuri uusia virityksiä syntynyt. Tuskin ketään kiinnostaa saada päivittäistä uutisvirtaa siitä, että milloin meillä syödään kanaa, milloin kalaa ja milloin lihaa sen saman salaatin seuralaisena :)

Mutta tänäänpäs löysinkin BBCGoodFoodista kivan idean. Idean nimenomaan, resepti eli kyllä ihan omaa elämäänsä. Näin syntyivät meikäläisen lihamuffinssit, tai minilihamurekkeet, ihan miten vaan. Lihamuffinssi kuulostaa minusta paremmalta.


Lihamuffinssit (8 muffinssia)

450g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa raastettuna
noin 1/2 dl punaisia linssejä
1 rkl Worchestershire -kastiketta
rouhaus mustapippuria
1 rkl timjamia
1 rkl oreganoa
1 muna

Huuhtele linssit ja keitä niitä noin 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Silppua sipuli ja raasta porkkanat. Kuullota sipulia ja porkkanaraastetta pannulla öljyssä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Sekoita sitten kaikki ainekset kulhossa linssit, sipulit ja porkkanaraaste mukaanlukien. Jaa lihamössö isoihin muffinssivuokiin tai muihin uuninkestäviin pikkuastioihin. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa. Meillä syötiin taas vaihteeksi vihreää salaattia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails