perjantai 28. toukokuuta 2010

Kalkkunavuoka

Seuraa lisää hyvyyksiä Gourmet Nutrition -kirjasta. Tämmöistä kalkkunavuokaa kokeilin yhtenä iltana ja ihan hyväähän se oli. Taisin kyllä hulauttaa sekaan vähän turhan paljon kurkumaa ja korianteria (eihän 1 tl ole mitään?!) ja niiden maku aika vahvasti dominoi. Jätin myös joitain alkuperäisessä ohjeessa olleita aineita kylmästi vaan pois ja korvasin niillä vihanneksilla, mitä kaapissa oli.

Suosittelen, jos kaipaat vaihtelua. Jos et, pitäydy ennemmin vanhoissa luottoresepteissä :)

Kalkkunavuoka (3-4 annosta)

450g kalkkunan jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
öljyä / voita paistamiseen
1,5 dl kidneypapuja
2 dl maitoa
1 tl kurkumaa
1 tl korianteria (kuivattua)
2 dl kasvislientä
1 tl suolaa
2 porkkanaa
pieni parsakaali
1 punainen paprika
2 dl juustoraastetta

Surauta kidneypavut sauvasekoittimella maidon, kurkuman ja korianterin kanssa tasaiseksi seokseksi. Lisää kasvisliemi. Kuullota sipulia pannulla öljyssä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kalkkunan jauhelihan ja paista, kunnes se on kypsää. Pilko vihannekset melko pieneksi ja lisää hetkeksi kalkkunan kanssa pannulle (jos pannulle mahtuu, ei ole välttämätöntä). Sekoita sitten kaikki ainekset uunivuoassa ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails