lauantai 12. kesäkuuta 2010

Aamiaisherkkuja

Tänä aamuna olin taas aloittamassa tyypillistä viikonlopun aamupalarutiiniani ja mietin tekisinkö munakokkelia tai munakasta? Sitten sain jostain ajatuksen yrittää tehdä jotain edes vähän erilaista. Muna on kuitenkin niin loistavaa aamupalasyötävää, että halusin säilyttää sen reseptissä. Lisäksi halusin käyttää niin paljon kasviksia kuin mahdollista. BBC GoodFoodin sivuilta löysin tällaisen One-pan Summer Eggs -reseptin, jota päätin kokeilla. Resepti eli meidän pannulla vähän omaa elämäänsä, alla oma versioni.

Kasvislohipannu kananmunalla (2 annosta)

2 kananmunaa (+2 valkuaista jos haluat lisäproteiinia)
puolikas kesäkurpitsa
1 pieni punasipuli
pieni rasia tuoreita herkkusieniä
100g lämminsavulohta (tai miksei kylmäsavulohtakin)
muutama kirsikkatomaatti
1 rkl öljyä paistamiseen
ripaus kuivattua tai tuoretta basilikaa ja oreganoa
ripaus suolaa

Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä. Lisää öljy ja silputtu punasipuli pannulle. Kuullota hetken aikaa ja lisää sitten ohueksi viipaloitu kesäkurpitsa ja paloitellut herkkusienet. Paistele keskilämmöllä hyvän aikaa eli niin kauan, että kesäkurpitsa on jonkinverran pehmennyt. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja lohi ja kääntele vielä hetki. Mausta suolalla ja basilikalla ja oreganolla. Riko yksi kananmuna (+valkuainen) lasiin, tee kasvisten sekaan pieni aukko ja kaada kananmuna siihen. Toista sama toisella kananmunalla. Laita pannuun kansi tai lautanen päälle ja anna hautua niin kauan, että kananmunat ovat kypsyneet makusi mukaan (eli noin 3-10 minuuttia). Nauti!

Kasviksia voi ihan vapaasti säätää maun mukaan ja lohenkin voi helposti jättää pois tai korvata esim. pekonilla.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails