lauantai 2. tammikuuta 2010

Prawn Fu-yung

Hyvää Vuotta 2010 kaikille! Palailin tässä joululomalta ja aloin kokoamaan kaikkia kahden viikon aikana nautittuja herkkuja yhteen, kun huomasin, että tämmöinen juttu joulukuun alkupuolelta (itsenäisyyspäivältä tarkemmin ottaen kuten tarkkasilmäiset lukijat saattavat huomata) oli jäänyt kokonaan postaamatta. Mikä vahinko! Mutta eihän se liian myöhäistä ole vieläkään, varsinkaan kun lopputulos ei ollut mitenkään "itsenäisyyspäiväinen". Here it comes. Joulujuttuja seuraa pian perästä.

Olin ajatellut tänään Itsenäisyyspäivän kunniaksi tehdä jotain perisuomalaista ruokaa. Karjalanpiirakoita, karjalanpaistia, makaroonilaatikkoa, hmm... Ainoastaan karjalanpiirakat houkuttelivat mutta niihinkään ei ollut tarpeita eikä muuta oikein tullut mieleen. Mikä oikein on perisuomalaista ruokaa?! Silakkapihvejä olisin voinut tehdä, mutta en yhtään tiedä, mistä täältä saa silakoita vai saako mistään. Näin jäi suomalainen ruoka ajatuksen tasolle.

Seuraava aikomus oli tehdä Pastanjauhajilta kopioitua Bobotie-lampaanlihavuokaa ihan siitä syystä, että se kuulostaa älyttömän herkulliselta. Tämäkin jäi kuitenkin ajatuksen tasolle, koska kaupassa ei - harvinaista kyllä - ollut lampaanjauhelihaa. Päädyin sitten ostelemaan päättömänä erilaisia juttuja ilman mitään suunnitelmaa siitä, mitä niistä kotona taikoisin. Ostin kampasimpukoita, chili-korianterimarinoituja jättikatkarapuja ja kanan rintafileitä. Ja koska kello oli jo paljon siinä vaiheessa kun viimein pääsin kotiin ja keittiöön ja nälkä kurni vatsassa, etsin käsiini niin helpon ja nopean ohjeen kun mahdollista.

Prawn Fu-yung

3 kananmunaa
1 sipuli silputtuna
1 paprika pieneksi silputtuna
3-4 rkl öljyä
250g tuoreita (ja siis raakoja) jättikatkarapuja
175g pakasteherneitä
1 rkl kiinalaista riisiviiniä (Mirin)
suolaa

Vatkaa munat kevyesti, mausta suolalla ja paista wokkipannussa öljyssä kokkeliksi. Poista kokkeli pannulta ja laita talteen. Kuumenna pari rkl öljyä pannulla ja kuullota sipulia ja paprikaa siinä noin 5 minuuttia keskilämmöllä. Lisää herneet ja katkaravut. Wokkaa kunnes katkaravut ovat muuttuneet vaaleanpunaisiksi. Lisää munakokkeli sekä riisiviini sekaan ja sekoita.

Syö sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on oiva vinkki hyvin yleiseen 'töiden jälkeen jotain kätsynopeeta koska mahassa taas murisee'-kaavioon.. Joten menee kokeiluun jossain muodossa :) -pikkuA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails