torstai 12. elokuuta 2010

Munakoiso-linssipata


Kokeilin tätä reseptiä ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten ja sen jälkeen olen tehnyt sitä jo kolme kertaa pienillä muutoksilla. Tälläkin hetkellä liedellä porisee herkullisen tuoksuinen linssimössö, mmmm... Suosittelen kovasti, niin kasvis- kuin sekäsyöjillekin. Resepti on peräisin tämän sivuston ylläpitäjältä, mutta toista kautta :) (Suosittelen myös kyseistä sivustoa, jos etsit terveellisiä, mutta maukkaita reseptejä.)


Munakoiso-linssipata (3-4 annosta)

1 rkl oliiviöljyä tai voita
1 iso sipuli silputtuna
4-6 valkosipulinkynttä silputtuna
1 munakoiso kuutioituna
1,5 dl punaisia linssejä huuhdeltuina
2-3 isoa tomaattia tai vastaava määrä pienempiä tomaatteja kuutioituna
n. 4 dl kasvislientä
1,5 tl juustokuminaa eli jeeraa
vajaa 1 tl kurkumaa
ripaus cayannepippuria

Ota iso, korkealaitainen paistinpannu, wokkipannu tai kattila ja kuumenna siinä keskilämmöllä öljy / voi. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan ja lisää sitten valkosipuli. Lisää myös mausteet ja sekoittele hetken ajan. Lisää munakoisio, tomaatit, linssit ja kasvisliemi. Laita kasvislientä ensin vain noin 3 desiä ja lisää sitä sitten hiljalleen, jos tuntuu, että tarvitsee tai jos tykkäät keittomaisemmasta padasta. Anna kiehua hiljalleen vähintään 15 minuuttia. Nauti!

Tämä toimii aivan loistavasti myös seuraavana päivänä vielä. Uskaltaisin melkeinpä väittää, että tämä oli seuraavana päivänä jopa parempaa kuin ensimmäisenä. Tai sitten olin silloin vain nälkäisempi. Tätä reseptiä on myös äärimmäisen helppo varioida. Kuten sanottu, olen kokeillut jo versiota keltaisista linsseistä, korvaamalla tomaatit tomaattimurskalla sekä lisäämällä sekaan vielä vähän sieniä ja paprikaa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails