Olen ollut viime aikoina surkea ruokahaasteisiin osallistuja. Olen tainnut osallistua kokonaista kaksi kertaa aiemmin. Nyt kun huomasin, että elokuun haasteen aiheena on herne, päätin, että nyt on pakko osallistua. Herneet on nimittäin herkkua! Lisäksi niissä on monia muitakin hyviä puolia; vihreä väri, hinta ja ravintosisältö. Halusin tehdä jotain herneistä ja toisesta suosikistani, halloumijuustosta. Aikani googlailtuani löysin tämän reseptin peas.org -sivustolta. Koska en onnistunut mistään löytämään härkäpapuja ja kevätsipulit ja pinjansiemenetkin unohdin, tuli omasta versioista loppujen lopuksi aika erilainen. Mutta inspiraatio on tuolta, alla oma toteutukseni.
Herne-halloumisalaatti (2 annosta)
400g pakasteherneitä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
pari kourallista rucolasalaattia
250g halloumia
0,5 dl cashewpähkinöitä
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä (extra virgin)
1/2 sitruunan mehu
1 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
(meri)suolaa ja mustapippuria
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa
ripaus chiliä
Sekoita kastikkeen aineet keskenään pienessä kulhossa ja laita sivuun. Sulata herneet juoksevan veden alla tai mikrouunissa. Paloittele paprikat pieneksi ja sekoita herneiden, rucolan ja cashewpähkinöiden kanssa. Leikkaa halloumi kuuteen osaan ja paista siivuja pannulla öljyssä, kunnes molemmat puolet ovat kauniin ruskeita. Sekoita suurin osa kastikkeesta salaattiin ja jaa salaatti lautasille. Lado lopuksi paistetut halloumiviipaleet salaatin päälle ja lusikoi loppu kastike päälle.
2 kommenttia:
Nam,tosi herkullisen näköinen annos! ONnea kisaan!
Kiitos Yaelian! Näyttää olevan kovatasoinen kisa tässä kuussa :)
Lähetä kommentti