torstai 12. elokuuta 2010

Herkkua herneistä

Olen ollut viime aikoina surkea ruokahaasteisiin osallistuja. Olen tainnut osallistua kokonaista kaksi kertaa aiemmin. Nyt kun huomasin, että elokuun haasteen aiheena on herne, päätin, että nyt on pakko osallistua. Herneet on nimittäin herkkua! Lisäksi niissä on monia muitakin hyviä puolia; vihreä väri, hinta ja ravintosisältö. Halusin tehdä jotain herneistä ja toisesta suosikistani, halloumijuustosta. Aikani googlailtuani löysin tämän reseptin peas.org -sivustolta. Koska en onnistunut mistään löytämään härkäpapuja ja kevätsipulit ja pinjansiemenetkin unohdin, tuli omasta versioista loppujen lopuksi aika erilainen. Mutta inspiraatio on tuolta, alla oma toteutukseni.

Herne-halloumisalaatti (2 annosta)

400g pakasteherneitä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
pari kourallista rucolasalaattia
250g halloumia
0,5 dl cashewpähkinöitä

Kastike:
2 rkl oliiviöljyä (extra virgin)
1/2 sitruunan mehu
1 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
(meri)suolaa ja mustapippuria
1 rkl tuoretta lehtipersiljaa
ripaus chiliä

Sekoita kastikkeen aineet keskenään pienessä kulhossa ja laita sivuun. Sulata herneet juoksevan veden alla tai mikrouunissa. Paloittele paprikat pieneksi ja sekoita herneiden, rucolan ja cashewpähkinöiden kanssa. Leikkaa halloumi kuuteen osaan ja paista siivuja pannulla öljyssä, kunnes molemmat puolet ovat kauniin ruskeita. Sekoita suurin osa kastikkeesta salaattiin ja jaa salaatti lautasille. Lado lopuksi paistetut halloumiviipaleet salaatin päälle ja lusikoi loppu kastike päälle.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nam,tosi herkullisen näköinen annos! ONnea kisaan!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Yaelian! Näyttää olevan kovatasoinen kisa tässä kuussa :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails