torstai 19. elokuuta 2010

Italialainen kanaruoka

Värkkäsin tänään tämmöistä italialaistyyppistä kanaruokaa. En oikein tiedä millä nimellä tätä nyt kutsuisin, mutta hyvää se oli. Mahtavan positiivinen ylläri. Seuraksi keitin vähän kvinoaa, koska nälkä oli kiljuva rankan salitreenin jäljiltä ja epäilin, että pelkkä kana-kasvisseos ei tällä kertaa olisi tarpeeksi. Hyvin tämä meille tekikin kauppansa ja kaikki meni viimeisiä sipulin paloja myöten.


Italialainen kanaruoka (2 annosta)

tilkka oliiviöljyä paistamiseen
1 iso sipuli silputtuna
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
300g kanan rintafileetä kuutioituna
2 pientä kesäkurpitsaa (tai yksi iso) kuutioituna
3 isoa tomaattia kuutioituna
3 rkl tomaattipyreetä
kourallinen oliiveja
oreganoa
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

Kuumenna tilkka öljyä keskilämmöllä korkealaitaisessa paistinpannussa tai wokkipannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kanapalat pannulle ja anna niiden ruskistua noin 5 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa, tomaattikuutiot, tomaattipyree, oliivit ja mausteet ja anna muhia kannen alla 15-30 minuuttia.

Syö sellaisenaan tai jonkun lisukkeen kanssa. Kuvittelisin, että jonkinlainen pasta sopisi tämän kanssa kuin nenä päähän, eikä esim. patonkikaan varmaan olisi hullumpi vaihtoehto. Kuten sanottu, meillä tätä vedettiin kvinoan kanssa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails