lauantai 21. elokuuta 2010

Kotitekoiset proteiinipatukat

Olen jo pitkään suunnitellut kokeilevani proteiinipatukoiden tekemistä itse. En ikinä syö kaupan proteiinipatukoita, niissä kun on aina niin älyttömästi energiaa ja ainesosaluettelokin on kilometrin pituinen (= ei hyvä). Tänään sitten ryhdyin tuumasta toimeen kun löysin suosikkifoorumiltani herkullisen ja helpon oloisen ohjeen. Ja tuli muuten aika hyvää! Nämä patukat vetää melkein vertoja "oikeille leivonnaisille" kuten esim. mokkaruuduille, mikä sinänsä on tietysti vähän vaarallista kun tekisin mieli vetää koko satsi kerralla. Taidan pakastaa loput samantien, että houkutus olisi pienempi. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Ohjeessa käytetään kuppimittoja enkä ole niitä käynyt tässä muuttamaan, koska mittailin ainekset omilla kuppimitoillani. Suuntaviivana mainittakoon kuitenkin, että yksi kuppi on noin 2.4 dl, jos haluatte kokeilla desimitoilla. "Scoop" on toinen juttu, mitä en edes osaa suomentaa. Kysessä on siis se proteiinijauheiden mukana tuleva mitta, joka on noin 0.8 dl.


Kesäkurpitsa-suklaaproteiinipatukat (8 annosta)

3 kananmunaa
1/2 kuppia Splendaa tai muuta makeutusjauhetta
1 1/2 kuppia raastettua kesäkurpitsaa
4 scooppia suklaan makuista proteiinijauhetta (itselläni minttusuklaata)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/4 kuppia mantelivoita (tai maapähkinävoita tai tahinia)

Sekoita kaikki ainekset keskenään monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella. Kaada neliön malliseen (noin 20cm x 20cm) leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan tai muffinssivuokiin. Paista 180 asteessa 15-20 minuuttia.

Paistoin näitä melkein tuon 20 minuuttia ja lopputulos oli kaikessa herkullisuudessaan hieman kuivahko. Suosittelen siis pysymään lähempänä 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails