perjantai 23. heinäkuuta 2010

Maailman terveellisin "jäätelö"

Tästä on pitänyt blogata jo jonkin aikaa, olen nimittäin tänä kesänä kauhonut kyseistä herkkua suuhuni ihan urakalla. Terveellistä kuin mikä, ja väittäisin, että jopa herkullisempaa kuin "oikea" jäätelö. Raikkaampaa ainakin ehdottomasti. Ja jos jollakin on vieläkin jonkinlaisia ihmeellisiä ennakkoluuloja proteiinijauheita kohtaan, niin nyt voisi olla hyvä aika kokeilla. Varmista vain, että kyseessä on hyvänmakuinen jauhe, muutenhan tästä ei todellakaan tule mitään herkkua (nimimerkillä kokemusta on). Tai sitten voit tietysti jättää protskujauheen poiskin, mutta se kyllä muuttaa koostumusta ja makuakin.


Tuore"jäätelö" (2 annosta)

2 dl pakastevadelmia tai muita pakastemarjoja
2 dl maustamatonta jogurttia, esim. kreikkalaista
3/4 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
sokeria tai makeutusainetta maun mukaan

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja surauta sekaisin. That's it! Nauti.

Tähän saa mukavaa vaihtelua vaihtamalla marjoja ja purutuntumaa lisäämällä esim. kookosraastetta tai pähkinöitä. Olenpa kokeillut lisätä jopa avokadoa sekaan ja hyvää oli sekin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tää on niin mun juttu! Onks joku hyväks havaittu jauhemerkki? Vanilja vois olla kiva :) -pA

Kaisa kirjoitti...

Joo tää on ihan paras herkku! En kyllä voi edes teeskennellä olevani mikään ekspertti noissa jauhejutuissa, mutta itse olen käyttänyt Gold Standardin vaniljaa (niillä on myös ihan loistavan makuinen minttusuklaajauhe, mmmm..) sekä sitten BSN:n Dessert-merkkistä Whipped Vanilla Cream makua, joka oli kyllä aivan sairaan hyvää :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti, pitää katella jos just noita löytyisi täältäkin kaupasta tai netistä :) Eiköhän jotain vastaavia ainakin!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails