torstai 15. heinäkuuta 2010

Minttukrokanttisuklaakakku

Voi että tuo kuva on kyllä kamala :( Tyylikäs repäisty leivinpaperi toimittaa kakkupaperin virkaa ja työkaverin työpiste toimii tarjoiluastiana... Näin tällä kertaa, katsokaa alkuperäisestä lähteestä parempi kuva. Mutta kakku oli sitten sitäkin herkullisempaa. Tämä tuntui kyllä jakavan mielipiteitä - toiset tykkäsivät kuin hullut puurosta (kuulun itse tähän joukkoon), ja sitten oli ne toiset, jotka eivät niin jaksa innostua mintun ja suklaan yhdistelmästä. En ollenkaan ymmärrä tuota toista joukkoa. Minun mielestäni minttu ja suklaa ovat kuin luotuja toisilleen, samalla tavalla kuin vaikka tomaatti ja basilika tai mansikat ja vaniljajäätelö tai lakritsi ja sitruuna tai... no, ymmärrätte kyllä :)

Ohje on Limepippuri -blogista, josta löytyy muuten paljon muitakin kokeilemisen arvoisia leivontareseptejä. Pohjan tosin tein ihan digestiiveistä, koska se kävi niin paljon nopeammin. Alla ohje kuten sen itse tein.

Minttukrokanttisuklaakakku

Pohja
n. 14 Digestive-keksiä murskattuna
100g voita sulatettuna
ripaus sokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte
4 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia tai Mascarpone)
200g minttukrokanttisuklaata (Marabou)
2 rkl maitoa

Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele sekä paperi että vuoan reunat kevyesti. Sekoita voisula, murskatut keksit, kaakaojauhe ja sokeri keskenään tasaiseksi massaksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuuston kanssa. Sulata suklaa hyvin miedolla lämmöllä kattilassa tai mieluummin vesihauteessa. Yhdistä suklaa kermaseoksen kanssa. Kuumenna maito kattilassa. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne maitoon. Odota minuutin tai parin ajan, että maito on jäähtynyt ja kaada se sitten ohuena nauhana juustoseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte kakkuvuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Koristele esim. suklaarouheella.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails