tiistai 27. huhtikuuta 2010

Hyvää munasta

Aamiaiseksi tulee harvoin tehtyä mitään niin mielenkiintoista, että siitä viitsisi blogata. Yleensä teen ihan simppeliä munakokkelia tai sitten jonkinsortin munakkaan, jossa on täytteenä esim. lohta ja/tai juustoa. Viime viikonloppuna otin kuitenkin astetta luovemman asenteen aamupalaan ja tuunasin perusmunakkaan seuraavalle tasolle.

Anteeksi vaan noista kuvista, täytyy vielä harjoitella tätä munakkaiden kuvaamista...


Kalkkuna-tomaattimunakas (kahdelle)

100g valmiiksi paistettua kalkkunan rintafileetä pieneksi pilkottuna
1 sipuli silputtuna
1 paprika silputtuna
10 kirsikkatomaattia puolitettuina
2 valkosipulinkynttä
2 tl oreganoa
juustoviipaleita maun mukaan
2 munaa
2 valkuaista (tai 4 munaa, jos et pelkää kolesterolia)
tilkka maitoa
ripaus suolaa

Vatkaa munat ja valkuaiset kevyesti maidon ja suolan kanssa. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipulia pannulla pari minuuttia, lisää sitten paprika, kalkkuna, valkosipuli, tomaatit ja oregano ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan. Ota seos pois pannulta. Lisää tilkka öljyä ja kaada munaseos pannulle. Pyörittele munaseosta hetki, alenna lämpöä ja anna paistua kunnes munakas alkaa jähmettyä. Lisää juustoviipaleet ja kalkkuna-kasvisseos munakkaan toiselle puolelle ja käännä toinen puoli päälle. Anna juuston sulaa hetken ajan. Syö!

***

Lohifrittata (kahdelle)

2 munaa
2 valkuaista
tilkka maitoa
100g kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
1 sipuli silputtuna
pala parsakaalia pieneksi pilkottuna
juustoraastetta maun mukaan
suolaa ja pippuria

Vatkaa munat ja valkuaiset kevyesti maidon kanssa. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää parsakaali ja kylmäsavulohi ja paista hetki. Lisää sitten munaseos pannulle ja pyörittele paistinlastalla, kunnes seos alkaa hieman hyytyä. Ripottele päälle juustoraastetta, suolaa ja pippuria ja jätä koko komeus hyytymään miedolla lämmöllä muutamaksi minuutiksi.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas hassua, että kirjottelit munakkaista.. Meinasin just pyytää hyviä variaatiovinkkejä!! :D Aamupalaksi voiskin rueta tekemään, eipä oo tullut mieleen (muitakin aamujutskia otetaan vastaan). Usein tehnyt ihan lounaaksi runsaan juuston kera, viimeks pinaattia, sopi hyvin! Tuo kalkkunahässäkkä menee pian lunch-kokeiluun, kunhan muistan kaupassa kerätä ainekset :) -pA

Kaisa kirjoitti...

Hehe, olipa hyvä sattuma :) Pitääpä keksiä ja kirjata lisää erilaisia munaherkkuja.

Anonyymi kirjoitti...

Great great.. :) Tarttuiko muuten mitään ideoita Afrikasta? -pA

Kaisa kirjoitti...

Hmm... ei kamalasti totta puhuakseni. Parhaat kokemukset siellä oli ihan yksinkertaisesti valmistettuja mereneläviä. Yksinkertainen on kaunista :)

Anonyymi kirjoitti...

Exactly. No, ainakin kauniita kuvia ja muistoja :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails