maanantai 3. toukokuuta 2010

Lisää hyvää munasta

Tänään oli vapaapäivä. Olin viikonlopun Barcelonassa säätämässä ja tämä ylimääräinen vapaapäivä tuli kyllä tarpeeseen. (Barcelonan ruokapuolesta mahdollisesti juttua myöhemmin, tai sitten ei, sillä emme oikein löytäneet yhtään ihan napakymppipaikkaa.) Aloitin aamun kaikessa rauhassa käymällä kaupassa ja kokkaamalla aamupalaa itselleni. Koska kello oli jo lähemmäs 12 siina vaiheessa kun pääsin itse kokkauspuuhiin, päätin tehdä jotain vähän ruokaisampaa, vähän niinkuin puolilounasta. Kaivoin kauppakassista läjän kasviksia, kylmäsavustettua lohta ja kananmunia ja tämmöinen sotku niistä syntyi. Espanjassa tämmöisillä mössöillä on oma nimensäkin, "revuelto". Milläköhän nimellä näitä suomeksi kutsutaan?

Kasvis-kylmäsavulohisotku (yhdelle)

100g tuoreita herkkusieniä siivuina
1 keltainen paprika (tai punainen) kuutioituna
kourallinen parsakaalia pieneksi pilkottuna
50g kylmäsavulohta paloiteltuna
1 kokonainen muna
1 munan valkuainen
tilkka maitoa (voi jättää poiskin)
1 rkl juustoraastetta
1 rkl öljyä paistamiseen

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Lisää pannulle tilkka öljyä ja herkkusienet ja kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää paprika ja parsakaali ja kuullota hetki. Lisää sitten kylmäsavulohi. Vatkaa muna ja valkuainen (ja maito) kevyesti, kaada pannulle muiden ainesten päälle ja sekoittele, kunnes munaseos on hyytynyt. Ripottele päälle juustoraastetta ja syö heti.

Mikä mainio päivän aloitus! :)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails