maanantai 26. huhtikuuta 2010

Liha-kasvismureke



En oikein osannut tänään päättää, että tekisinkö kasvispihvejä vai lihamureketta. Molemmat jotenkin houkuttelivat ja lopputuloksesta tulikin jonkinlainen lihamureke-kasvispihvihybridi. Hyvää se oli kyllä, mehukkaampaa kuin lihamureke ja täyttävämpää kuin kasvispihvit. Näin se kävi.

Liha-kasvismureke

300g naudan jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 kesäkurpitsa raastettuna
2 porkkanaa raastettuna
50g cheddaria raastettuna
2 vapaan kanan munaa
5 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl organoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 rkl juustokuminaa
suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 185 asteeseen ja voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan. Taputtele tasaiseksi ja paista uunissa 185 asteessa noin 45 minuuttia.

Tarjoilin tämän vihreän salaatin kanssa, jossa oli lehtisalaattia, punaista paprikaa, punasipulia, avokadoa ja omenaa sekä oliiviöljyä + balsamicoa. Nam!

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails