Oho, on näköjään vierähtänyt tovi siitä kun viimeeksi jotain tänne rustasin. On meillä tälläkin viikolla syöty ja ruokaakin laitettu, mutta postaukset on jotenkin unohtuneet. Eipä silti, pitkälti olemme popsineet vanhoja, hyviksi havaittuja ruokia kuten kasvissosekeittoja ja fajitaksia.
Yksi postaus olisi tuossa jonossa, mutta sitä ennen on pakko hehkuttaa tätä kanajuttua, jonka bongasin Siskot kokkaa -blogista, johon se oli löydetty David Lebovitzin blogista, joka puolestaan oli muokannut reseptin French Farmhouse Cookbookista (mitenkä pitkään näitä referenssiketjuja oikein pitää jatkaa?!). Heti kuvan nähtyäni herahti vesi kielelle eikä auttanut muu kuin marssia kauppaan ja käydä tuumasta toimeen. Paljonhan tässä ei tekemistä ollut, kana kypsyi ja sipuli karamellisoitui melkein itsekseen. Ainoastaan sipulien silppuamiseen meni hetki. Eikä lopputuloskaan tuottanut pettymystä, päinvastoin! Tästä tuli uusi lemppari, jota teen taatusti pian uudestaankin. (Seuraksi oli tarkoitus tehdä kukkakaalipyreetä, jossa epäonnistuin surkeasti, joten ei siitä sen enempää.)
6 broilerin koipireisipalaa
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl punaviinietikkaa (tai jotain muuta viinietikkaa)
1 rkl soijakastiketta
4 suurta shalottisipulia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Etsi laakea uunivuoka, johon kaikki kanapalat mahtuvat yhteen kerrokseen.
Sekoita sipulisilppu, öljy, viinietikka, soijakastike sekä suola ja pippuri uunivuoassa. Pyörittele kanapaloja tässä seoksessa ja asettele kanapalat vuokaan ensin nahkapuoli ylöspäin. Paista näin noin 20 minuuttia eli kunnes nahka alkaa muuttua vähän ruskeaksi. Käännä kanat toisinpäin ja lusikoi sipulimössöä päälle. Jatka paistamista toiset 20 minuuttia. Syö!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti