sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Pinaattia ja lammasta

Joskus aiemmin valittelin sitä, että miten jauhelihasta aina päätyy tekemään niitä samoja ruokia. Lampaan jauhelihasta kuitenkin tuntuu ideoita irtoavan enemmänkin. Tässä yksi hyvä esimerkki vähän erilaisesta, hyvinkin maukkaasta jauheliharuoasta. Tein tätä kerran joskus kauan sitten, ja nyt kun jääkaapissa odotti paketillinen lampaan jauhelihaa, päätin tehdä uusinnan. Resepti on peräisin mistäpäs muualtakaan kuin Pastanjauhajilta.


Lammas-pinaattipata (2-4 hengelle)

200 g tuoretta tai pakastepinaattia
2 isoa sipulia
8 valkosipulinkynttä
30 g pinjansiemeniä
350 g lampaanjauhelihaa
1,5 tl jauhettua mustapippuria
1 tl kuivattua korianteria
1 sitruuna
100g fetaa
paistamiseen 30 g voita

Pese ja hienonna pinaatti. Hienonna sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet pitkittäin. Sulata voi kattilassa ja ruskista siinä pinjansiemenet. Nosta ne pois pannulta ja ruskista siinä sipuli ja jauheliha. Lisää mausteet ja valkosipuli. Lisää sitten pinaatti. Sekoita joukkoon pinjansiemenet, sitruunasta puristettu mehu ja murustettu tai paloiteltu feta. Anna hautua hetken. Tarjoa keitetyn riisin kanssa tai syö sellaisenaan.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails