perjantai 26. maaliskuuta 2010

Alakarppilasagne

Meillä ollaan dieetillä. En minä (tietenkään, hehe), vaan kanssaeläjä. Lupauduin auttamaan tässä parin kilon pudotus -projektissa, joten täällä syödään nyt seuraavat pari viikkoa vähähiilihydraattisia eväitä. Tänään oli ohjelmassa eräänlainen lasagne, johon ei siis tietenkään tullut sitä itse lasagnea, eikä tässä tapauksessa myöskään minkäänlaista valkokastiketta. Oli ihan älyttömän hyvää, ei mitenkään yllättäen kylläkään. Tietenkin kun tarpeeksi laittaa juustoa ja valkosipulia :) Ainoa ongelma tässä oli, että kesäkurpitsoista ja sienistä irronnutta nestettä ei sitonut oikein mikään ja niinpä lopputulos oli sen verran vetinen, että tätä oli syötävä kulhosta. Makuahan se ei tietenkään huonontanut, mutta jos jollakin on hyviä ideoita liiasta vedestä irti pääsemiseen, niitä otetaan ilolla vastaan.


Alakarppilasagne (noin neljälle)

400g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
öljyä paistamiseen
8 valkosipulinkynttä murskattuna, enemmänkin voi laittaa
pieni rasia tuoreita herkkusieniä
1 tölkki tomaattimurskaa
5 rkl (tai pieni purkki) tomaattipyreetä
kuivattua basilikaa ja persiljaa
suolaa ja pippuria

2 pientä kesäkurpitsaa ohuina pitkittäisinä siivuina
1 mozzarellapallo (taisi olla 125g) ohuina viipaleina
juustoraastetta

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Asettele kesäkurpitsasiivut uunivuokaan ja lykkää uuniin pehmenemään. Kuullota sipulia pannulla öljyssä keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää sitten valkosipulimurska ja herkkusienet ja kääntele kunnes sienet ovat saaneet vähän väriä. Kaada joukkoon tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen hetki.

Ota kesäkurpitsat uunista ja puolet niistä erilleen. Kaada uunivuokaan jääneiden siivujen päälle jauhelihamössöä. Asettele mozzarellaviipaleet jauhelihan päälle ja loput kesäkurpitsat mozzarellan päälle. Kaada loputkin jauhelihat uunivuokaan. Levitä juustoraastetta päälle ja laita koko komeus uuniin vielä noin 15 minuutiksi eli kunnes juusto on nätisti sulanut. Kyllä kai tätä voi uunissa pitää pidempääkin, mutta meillä oli kova nälkä eikä tuon pidempi hauduttaminen mielestäni ollut tarpeellista.

3 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

Moikka, olen joskus taistellut saman vetisyyden kanssa. Kokeiles vaikka tätä(sinapinsiemenistä kesäkurpitsavuokaa), tykkäsin että auttoi. Muutenkin tuosta vuuasta tuli minusta älyttömän hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Sekin voi auttaa, jos itkettää kesäkurpitsasiivut ennen käyttöä eli ripottelee siivuille suolaa ja antaa nesteiden tulla ulos noin viidentoista minuutin ajan ja sitten pyyhkii talouspaperilla tai huuhtoo kevyesti. Kesäkurpitsalasagne on kyllä namia!

Kaisa kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Munakoisoja olenkin itektellyt, mutta kesäkurpitsaa en ikinä. Täytyy kokeilla. Ja tuota sinappista kesäkurpitsavuokaa kokeilen ehdottomasti asap!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails