maanantai 15. maaliskuuta 2010

Kikherne-bataatticurry



Niin ei tuossa ylimmässä kuvassa kuitenkaan. Siinä on pieleen mennyt ruokahaasteyritys.

Viime aikoina ei ole tässä keittiössä oikein mikään onnistunut. Olen epätoivoisesti yrittänyt saada aikaiseksi jotain haasteruoaksi kelpaavaa palsternakasta, mutta tehtävä on osoittautunut paljon haasteellisemmaksi kuin osasin kuvitella. Lauantaina kokeilin tehdä BBC GoodFoodin sivuilta löytynyttä Caraway-roasted carrot & feta -salaattia vaihtaen porkkanan palsternakkaan. Ajatus tuntui hyvältä ja ruoka näytti kuvassa herkulliselta, mutta... toteutus jätti paljonkin toivomisen varaa. Vaihdoin appelsiinin sitruunaan, käytin pinaatin tilalla muita salaatinlehtiä ja unohdin siemenet kokonaan, eikä ollut hyvää. Ei nyt suoranaisesti pahaakaan, mutta en suosittele tekemään enkä täten osallistu tällä haasteeseenkaan. Vielähän tässä on aikaa... :)

Anyways, tänään oli ruokalistalla kasviscurrya. Jääkaapin kasvisvalikoima oli viikonlopun jäljiltä lievästi sanottuna rajoittunut, joten oli tyydyttävä tölkkeihin, purkkeihin, kuiva-aineisiin ja pakasteisiin. Bataattia ja sipulia sentään löytyi. Tämä on ihan peruscurry eli hyvää normitavaraa arki-iltojen iloksi ja ravinnoksi.

Kikherne-bataatticurry (2-4 hengelle)

2 sipulia silputtuna
2 rkl öljyä tai gheetä paistamiseen
4 valkosipulinkynttä murskattuna
2 cm pätkä tuoretta punaista chiliä silputtuna (tai pari pientä kuivattua chiliä murskattuna)
2 rkl punaista currytahnaa
0,5 dl punaisia linssejä
1 iso bataatti kuutioituna
3 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
1 tölkki kikherneitä
puolikas parsakaali (itse käytin pakastettua, mutta älä sinä käytä :)

Kuullota sipulia öljyssä wokpannulla tai kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, chili ja currytahna ja kuullota vielä hetki. Huuhtele linssit siivilässä juoksevan veden alla. Lisää pannulle yhdessä bataattikuutioiden ja kasvisliemen kanssa. Anna kiehua noin 15 minuuttia eli kunnes linssit ja bataatti ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä tai kasvislientä. Lisää lopuksi kookosmaito, kikherneet ja parsakaali ja kiehauta. Tarjoile keitetyn riisin kanssa tai syö sellaisenaan.

***

Olisikohan muuten mahdollista säätää joku laki parsakaalin pakastamista vastaan? En IKINÄ enää osta pakastettua parsakaalia. Ihan sama millä tavalla sitä käsittelee sulattamisen jälkeen, lopputulos on aina ällöttävä löllö. Käytin tässä, koska halusin ruokaan vähän väriä, mutta seuraavalla kerralla kyllä syön mieluummin väritöntä ruokaa kuin pakastettua parsakaalia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails