sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Suklaakohokasta laihduttajalle

Koko viikonlopun sormeni ovat syyhynneet päästä leipomaan. Leipoisin mielelläni useamminkin, mutta en koskaan oikein tiedä kenelle kaikki leipomukseni syöttäisin. Varsinkaan nyt, kun tuo normaalisti niin uskollinen leipomusten tuhoaja yrittää välttää herkkuja. Jotain halusin kuitenkin tehdä ja niinpä teimme kompromissin; teen jotain, missä on hyvin vähän hiilareita ja voimme molemmat nauttia tästä herkusta hyvillä mielin.

Karppaus.infosta löytyy paljon hyviä, vähähiilarisia herkkuja. Bongasin sieltä tänään tämmöisen Expatin lämpimän suklaakohokkaan. Tein itse vain kolmasosan ohjeesta, jonka sitten jaoin kolmeen annosvuokaan. Olisi kuitenkin pitänyt jakaa vain kahteen pieneen vuokaan, koska nyt annoksista tuli todella pieniä. Lisäksi onnistuin myös jotenkin väistämään tuon "tarjoile lämpimänä" -kohdan, joka on kuitenkin loppupeleissä aika oleellinen osa tätä kokemusta. Suosittelen siis syömään kohokkaat heti, kun ne tulevat uunista.


Suklaakohokas (kahdelle)

50g tummaa suklaata (vähintään 70%)
1 muna, keltuainen ja valkuainen eroteltuna
2 rkl makeutusjauhetta, itse käytin Canderelia

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa esim.mikrossa. Sekoita munankeltuaiset sulaan suklaaseen. Vispaa munanvalkuaiset ja makeutusaine kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovaisesti suklaaseen. Kaada massa 2 pieneen annosvuokaan ja laita uuniin n. 10 minuutiksi 190 asteeseen. Älä paukauta uunin luukkua äläkä kopsauta vuokia, kohokas lässähtää muuten. Tarjoile lämpimänä. Syödään suoraan kohokasvuoasta, sivuun tarjoilulautaselle voi lisätä esim. vadelmia ja kökkäreen kermavaahtoa.

Meillä tämä tarjoiltiin Baileys-tilkalla maustetun kermavaahdon kera. Mmmmmmm....

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails