maanantai 29. maaliskuuta 2010

Merellinen wokki wasabikastikkeella

Söin pari viikkoa sitten Yamamorissa aivan mahtavan herkullista mereneläväjuttua, jossa oli pohjana wasabikastike. Wasabi ei suoranaisesti maistunut tuossa kastikkeessa, mutta toi kuitenkin semmoista mukavaa poltetta nenän perukoille jälkikäteen. Tänään sitten yritin kotioloissa kopioida tämän mahtavan ruokalajin. Ei tästä nyt ihan samanlaista tullut, mutta eipä ollut hullumpaa tämäkään. Googlailin wasabikastiketta hetken ja muutamaa ohjetta silmäiltyäni sain jonkinmoisen käsityksen siitä, miten wasabikastiketta voisi tehdä. Tuolta pohjalta sitten sävelsin oman versioni. Wasabia olisi hyvin voinut olla vähän enemmänkin, nyt jäi se viimeinen potku puuttumaan. Alla ohje niinkuin sen itse tein.


Wokki merenelävistä & wasabikastike (2 hengelle)

1 sipuli suikaloituna
1 punainen paprika suikaloituna
1 pieni parsakaali pieninä nuppuina
100g tuoreita herkkusieniä
1 miekkakalafile noin 2x2cm kuutioina
1 mustekalatuubi (squid), renkaiksi tai paloiksi paloiteltuna
2 dl katkarapuja

2 dl creme fraichea
1 rkl majoneesia
1 rkl valkoviiniä (voi jättää poiskin)
2 tl wasabia (suosittelen laittamaan enemmän)
loraus soijakastiketta
1 limen mehu

Aloita wasabikastikkeesta. Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa, maistele ja lisää wasabia tai soijakastiketta maun mukaan. Siirrä kastike sivuun.

Wokkaa kasviksia wokpannulla öljyssä muutaman minuutin ajan. Siirrä kasvikset sivuun ennenkuin ne ovat lötkistyneet. Lisää tilkka öljyä pannulle ja paista kuutioitua miekkakalaa ja mustekalaa pari minuuttia. Lisää katkaravut pannulle ja pyörittele nopeasti. Lisää sitten kasvikset ja wasabikastike pannulle ja kiehauta nopeasti.

Tarjoile sellaisenaan (tai riisin kanssa, jos haluat ruoasta riittoisampaa). Tällaisenaan tämä oli hyvä illallinen kahdelle.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails