keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Vikkelä kana-vihannescurry

Just kun eilen pääsin hehkuttamasta tätä hienoa kasvisruokapainotteista viikkoa, niin tänään sitten tietysti menin ja ostin kanaa, koska mieleni teki currya. Halusin jotain nopeaa, mitä voi syödä kulhosta :) Ajan säästämiseksi ostin Marks&Spenceristä vielä valmiin kasvissekoituksen, jossa oli myskikurpitsaa, parsakaalia ja pinaattia. Vai ei muka ole oikotietä onneen... Totuuden nimessä täytyy kyllä todeta, että aikaa säästyi tuota pussia käyttämällä aika minimaalisesti, mutta koska muutamme parin päivän päästä, vältyin näin vihannesten jämiltä, jotka todennäköisesti jäisivät käyttämättä.


Kana-vihannescurry

350 g kanan rintafileetä
1 sipuli
1 cm pala tuoretta punaista chiliä
2 rkl punaista thai-currytahnaa
1 prk kookosmaitoa
vihannessekoituspussi (unohdin katsoa paljonko siinä nyt oli, varmaan joku 300g?)
1 rkl kalakastiketta

Silppua sipuli ja kuullota pannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää silputtu chili ja kuullota vielä hetki. Sekoita mukaan currytahna ja anna muhia pari minuuttia. Lisää sopivan kokoisiksi suupaloiksi paloitellut kanan rintafileet. Ruskista muutaman minuutin ajan, älä kuitenkaan kypsäksi asti. Lisää kookosmaito ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää vihannekset ja kalakastike ja anna muhia vielä viitisen minuuttia.

Tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa.

Siitä olikin jo hetki aikaa kun viimeeksi söin currya ja tämä kyllä hujahti meidän massuihimme ihan silmänräpäyksessä. Suosittelen lämpimästi!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkulta näyttää taas. Ehkä jos tarpeeksi monesti luen ohjeitasi, jää pysyvät muistijäljet mielensopukoihin.. Auttavat sitten kaupassa ja keittiössä, kun tarttee tehdä helposti hyvää (eli hyvin usein heh) :) toiv.muuten uuden kämpänkin keittiö soveltuu gourmet-puuhiisi!! -pA

Kaisa kirjoitti...

Kiitos kommentista Anna! Tosiaan huomenna pitäisi muuttaa, eli tänään pitäisi pakata ja täällä minä olen, bloggaamassa... :)

Unknown kirjoitti...

Tein tällasta tänään. Tuli namia. Lisäsin myös artisokansydämiä, mutta ehkä ei välttämtää toimineet ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla - etenkään viini kanssa, tuo artisokka kun tuppaa muuttaa viinin maun metalliseksi. Mutta ruoka ruokana ja viini viininä. :)

Kaisa kirjoitti...

Minna, jee kiva kun kokeilit :) En olekaan koskaan kokeillut artisokan sydämiä curryssa, jännä yhdistelmä varmaan. Ja heh, tuosta viimeisestä kommentista olen kyllä ihan samaa mieltä, eipähän ainakaan tartte vaivata päätään sillä, että mikä sopii yhteen minkäkin kanssa ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails