perjantai 12. helmikuuta 2010

Kuningatarkakku ja muita ystävänpäiväherkkuja


Ystävänpäivä on aina yhtä hyvä tekosyy tehdä herkkuja. Vietimme eilen tyttöjen iltaa, jossa tarjolla oli halloumi-salaattia pääruoaksi ja vohveleita sekä kakkua jälkiruoaksi. Oli muuten ihan loistoidea tehdä yksi pääruoka ja kaksi jälkiruokaa! :)) Vatsa oli täysi vielä seuraavana aamunakin, mutta oli se kaikki taas sen arvoista...

Tässä muutama kuva eilisestä menusta sekä ohje mustikka-vadelma-rahkakakkuun. Tein siitä vielä kotiin jääneelle toiselle puoliskolle pienemmän version. Tämä on aika kevyen tuntuinen, raikas kakku, joka sopii varmasti hyvin esim. kesäjuhlissa tarjoiltavaksi. Tai sitten ihan vaan oman illan iloksi mihin aikaan vuodesta tahansa :)



***

Kuningatarkakku

Pohja:
200g kaurakeksejä tai digestivejä
100g voita

Täyte:
1 dl kermaa vaahdotettuna
500g rahkaa
1 rkl vaniljasokeria
100g mustikoita
100g vadelmia
4 liivatelehteä
sokeria tai muuta makeutusainetta maun mukaan

Murskaa keksit esim. muovipussissa nuijalla avustaen. Sulata voi pehmeäksi (mutta ei juoksevaksi) huoneenlämmössä tai mikrossa. Nypi voi jauhojen joukkoon ja painele seos pienen (halkaisija 15cm) irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaapiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon rahka, mustikat, vadelmat ja vaniljasokeri. Makeuta maun mukaan sokerilla. Itse tykkään käyttää tomusokeria, koska sillä tulee jotenkin makeampaa vähemmällä määrällä ja se sekoittuu paremmin. Laitoin kaikenkaikkiaan varmaan noin puoli desiä tomusokeria. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne tilkkaan (noin 0,25dl) kuumaa, melkein kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä hetken ja sekoita liivateseos sitten muun täytteen joukkoon. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivää. Koristele mustikoilla ja vadelmilla.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails