keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Vihdoinkin Falafelia

Muutimme viikonloppuna uuteen kotiin, eikä aikaa kokkailulle ole viime päivinä paljon ollut. Tai no, olen kyllä tehnyt ruokaa, mutta niitä samoja vanhoja juttuja, joiden suunnittelulla ei tarvitse sen kummemmin päätään vaivata. Nyt kun kämppä alkaa pikkuhiljaa olemaan asumiskunnossa, oli aika tehdä taas jotain uutta ja jännittävää.

Olen jo pitkään miettinyt, että olisi kiva kokeilla falafelin tekoa kotioloissa. Toissa viikonloppuna jopa ostin purkin tahinia ihan tätä tarkoitusta varten. Tänään sitten ystäväni Anna antoi viimeisen sysäyksen tälle aikomukselle lähettäessään minulle kasan reseptejä Meze-kokkauskurssilta, jolle oli osallistunut. Kiitoksia siis vaan, heti pääsivät uudet reseptit käyttöön. Katselin netistä myös muutamia muita falafel-ohjeita ja sekoittelin niistä sitten oman versioni sen mukaan, mitä kaapissa oli. Alla minun versioni niinkuin sen piti olla. (Falafelien jo kadottua parempiin suihin huomasin, että olin kokonaan unohtanut lisätä tahinin! Hyvää tästä tuli ilmankin, mutta seuraavalla kerralla taidan kuitenkin lisätä sen mukaan.)

Falafelit (2-3 hengelle)

1 prk (400g) kikherneitä
1 paahtoleipä tai pieni pala kuivaa patonkia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1/2 punainen chili ilman siemeniä
2 rkl tahinia (seesaminsiementahnaa)
1 keltuainen
3 rkl tuoretta korianteria silputtuna
0,5 tl suolaa
1,5 tl juustokuminaa
1,5 tl kuivattua ja jauhettua korianteria

Silppua sipuli, valkosipuli ja chili. Murusta leipä. Murskaa kikherneet tehosekoittimessa (itse käytin sauvasekoitinta, koska en muita vekottimia omista). Lisää kaikki muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile tästä massasta palleroita tai puikuloita ja paista pannulla runsaassa öljyssä muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta. Oikeaoppisesti falafelit pitäisi kai uppopaistaa, mutta jotenkin se tuntuu kotioloissa vähän turhan työläältä ja jotenkin epäilyttävältä (en kyllä koskaan ole kokeillut)...

Tarjoilin falafelit maustamattoman jogurtin, hummuksen, bulgurin ja kirsikkatomaattien kanssa. Kyllä maistui!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa, että meni heti kokeiluun! Suosittelen kyllä muillekin, hummuksen kera :) -pA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails