Olen eilisestä lähtien yrittänyt epätoivoisesti taistella nuhaa vastaan. Ihan vetämätön olo, nenä tukossa ja jo yläkertaan kipuamisesta hengästyy. En silti ole tainnut koskaan olla niin kipeä, etteikö ruoka olisi maistunut. Syön itse asiassa vaan entistä enemmän, kroppahan tarvitsee energiaa toipuakseen, eikö?
Tänään halusin jotain hiukan mausteista, ravitsevaa ja lämmittävää. Pippurimylly -blogista löysin sitten ohjeen, joka on kaikkea tätä. Noudatin reseptiä melko uskollisesti, ainoastaan linssejä laitoin vähän enemmän, kookoshiutaleita hiukan vähemmän ja toteutuksen hoidin hiukan toisella tavalla. Alla ohje kuten sen itse tein.
Tomaattinen linssi-kookoskeitto (2-4 hengelle)
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä punaista chiliä
400g tomaattimurskaa
3 dl kasvislientä
2 dl punaisia linssejä
3 dl kookosmaitoa
basilikaa, suolaa ja mustapippuria
Paahda kookoshiutaleet kuivalla pannulla. Ravistele pannua usein, etteivät hiutaleet pala. Kun alat havaita pientä ruskistumista, ota pannu pois tulelta. Huuhtele linssit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää silputut sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota muutaman minuutin ajan, mutta älä ruskista. Lisää kattilaan sitten linssit, tomaattimurska ja kasvisliemi. Keittele keskilämmöllä noin 15 minuuttia eli kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää kookosmaito, kuumenna uudelleen ja soseuta sitten sauvasekoittimella. Mausta tuoreella tai kuivatulla basilikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile heti paahdettujen kookoshiutaleiden kanssa.
Oli muuten oivaa flunssaruokaa! Ja maistui myös flunssattomalle kanssaeläjälle :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti