sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Aamiaisquesadillat


Meillä yleensä syödään aina samoja juttuja aamiaiseksi; munakokkelia tai munakasta, jogurttia ja kahvia. Ja hedelmiä, jos on tuoreita. Näin siis joka ikinen lauantai ja sunnuntai. Välillä aina mietin, että olisi kiva kokeilla jotain uutta ja käyttää vähän enemmän aikaa aamupalan valmisteluun, mutta sitten en keksi, että mitä tekisin ja koko homma jää ajatuksen tasolle.

Tein eilen kanssaeläjälle linssikeiton kaveriksi pikaisen quesadillan ihan niin, että levitin tortillaletulle vähän pestoa ja juustoraastetta, lätkäisin toisen letun siihen päälle ja paistoin pannulla molemmin puolin kunnes juusto oli sulanut. Tämä teki kauppansa niin hyvin, että tänä aamunakin hän vielä muisteli tuota quesadillaan ja kyseli, että olisikohan munakokkelista mitenkään mahdollista tehdä vastaavaa? Niin, no mikä ettei! Hyväähän siitäkin tuli. (Mistä tahansa tietysti tulee hyvää kun juustoa on tarpeeksi...)

Aamiaisquesadillat munakokkelista

3 munaa
tilkka maitoa
hyppysellinen suolaa
tilkka öljyä paistamiseen

2 tortillalettua
juustoraastetta

Vatkaa munat kevyesti, lisää maito ja suola ja sekoita vielä. Lämmitä pannulla tilkka öljyä keskilämmöllä ja kaada munaseos pannulle. Sekoittele paistinlastalla koko ajan niin, ettei massasta pääse muodostumaan munakasta. Kun koko seos alkaa olla hyytynyt, nosta se lautaselle. Pese pannu ja palauta se liedelle. Laita yksi tortillalettu pannulle (öljyä ei välttämättä tarvita), levitä sen päälle tasaisesti ensin juustoraastetta, sitten munakokkeli, vielä toinen kerros juustoraastetta ja lopuksi toinen tortillalettu. Paista muutaman minuutin ajan ja käännä, kun juusto alkaa olla sulanut. Paista vielä toiseltakin puolelta, kunnes pinta on kauniin rusehtava.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails