sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Tofua ja vihannesdaalia

Tänään meillä oli aikomuksena toteuttaa pitkäaikainen suunnitelma ja käydä testaamassa Cornucopia -ravintola. Kyseessä on Dublinin tunnetuin kasvisravintola, josta olen kuullut paljon positiivista ja hyvin vähän negatiivista (laittavat kuulemma korianteria joka ruokaan, mikä voi pidemmän päälle käydä tökkimään). En sitten kuitenkaan flunssani kanssa jaksanut lähteä yhtään mihinkään ja päivällistä oli taiottava keittiöstä löytyvistä aineksista. Mutta ei se mitään, tänään nimittäin löytyi jääkaapista vaikka mitä. Itse ateria meni vähän taiteiluksi kun yritin käyttää kaikkea mahdollista enkä oikein tiennyt, että miten kaikki loppujen lopuksi sopisivat yhteen.

Päädyin tekemään Tofua tahinikastikkeella tämän reseptin mukaan sekä vihannesdaalia oman pääni mukaan. Ja hyvinhän siinä lopulta kävi, mitä nyt tofun "kastikkeesta" tuli paremminkin jonkinlaista tahnaa. Hyvin suolaista tahnaa. Ja tästä syytän yksinomaan reseptiä. Kokonaan oma sävellykseni, vihannesdaali, onnistui nimittäin huomattavasti paremmin! En käy tässä tuota tofun reseptiä toistamaan, katsokaa tuolta linkistä jos haluatte. Daali syntyi näin.


Vihannesdaali (2 annosta)

1 dl keltaisia halkaistuja mung-papuja eli daalia
seesamiöljyä (tai muuta öljyä tai gheetä) paistamiseen
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
puolikas punainen paprika
6 isoa tuoretta herkkusientä
200g tuoretta pinaattia
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
ripaus suolaa
2 tl hunajaa

Huuhtele daali siivilässä ja keitä sitten suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Kuumenna tilkka öljyä wok-pannussa. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pannulla viitisen minuuttia. Lisää sitten pieniksi paloitellut herkkusienet ja paprika. Paista käännelleen muutaman minuutin ajan. Lisää silputtu pinaattia, mausteet ja hunaja. Lisää lopuksi daali pannulle ja sekoita hyvin. Tarjoile lisukkeena esim. tofun kanssa.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails