Tänään oli taas yksi niistä päivistä kun ei ole ehtinyt miettiä illallista yhtään, mutta nälkä iskee ja jotain olisi taiottava jääkaapista löytyvistä aineksista. Sitten muistin pakastimessa piileskelevän katkarapupussin ja päätin, että nyt sille tulee käyttöä. Pikainen googletus tuotti tuloksena tällaisen keiton Sillä sipuli -blogista. Ainesosaluettelo vaikutti siltä, että pieleen ei voi mennä, eikä mennytkään. Vaikka vähän oli kyllä sellainen olo, että tässä on tuo keitto ja sitten on nuo katkaravut ja molemmat tulisivat hienosti toimeen ilman toisiaankin :) Mutta sitten taas, minua huomattavasti kriittisempi kanssaeläjäkin tyytyväisenä mumisten lappoi tämän suuhunsa, joten täytyyhän tämän olla tosi hyvää.
Muokkasin ohjetta jälleen vähän paremmin itselle ja oman jääkaapin sisältöön sopivaksi, alla oma toteutukseni.
Tomaattinen katkarapukeitto (kahdelle)
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
100g tuoreita herkkusieniä
2 isoa tomaattia
1 tölkki kuorittuja luumutomaatteja
1 kalaliemikuutio
1 dl vettä
vajaa 1 rkl sokeria
0,5 tlk kookosmaitoa
200g katkarapuja
cayennepippuria
suolaa
Silppua sipuli ja valkosipulit ja kuullota niitä öljytilkassa kattilassa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää pieneksi pilkotut herkkusienet ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää sitten kuutioidut tomaatit, luumutomaattitölkki, kalaliemikuutio, sokeri ja vesi. Keittele miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää kookosmaito ja katkaravut ja kuumenna. Mausta cayennepippurilla ja suolalla.
2 kommenttia:
ihanasti ilmaistu tämä "tässä on tuo keitto ja sitten on nuo katkaravut ja molemmat tulisivat hienosti". suoraan sanoen en muistanut yhtään koko keittoa, joten pitäisiköhän pistää tulille...:)
Heh, semmoinen olo tosiaan oli minulla ainakin :) en siis aivan täysin ymmärtänyt katkarapujen roolia tässä keitossa paitsi tietysti proteiinin tuojana. Mutta hyvää oli ja vatsat tuli täyteen, joten kiitoksia vaan reseptistä. Seuraan blogianne muutenkin ahkerasti, keep up the good work!
Lähetä kommentti