Kävin eilen Oriental Emporium -kaupassa ostoksilla. Kyseinen kauppa sijaitsee Dublinin keskustassa ja siellä shoppailu on jo ohjelmanumero sinänsä, puhumattakaan kaikista sieltä löytyvistä herkuista. Tästä kaupasta saa kaikkea, siis ihan KAIKKEA, mitä ikinä voisi kuvitella tarvitsevansa itämaisten ruokien valmistamiseen (esimerkiksi nyt vaikka pakastettuja kukon varpaita). Vielä kivempaa tietysti olisi, jos tunnistaisi edes 10% kaikista siellä myytävistä artikkeleista...
Aikani haahuiltuani ja erinäisiä etikettejä äimistyneenä tuijoteltuani löysin tutunnäköisen paketin tofua. Tofun lisäksi en onnistunut tällä kertaa ostamaan muuta kuin purkin kookosmaitoa ja pari pussia mausteita. Parempi onni seuraavalla kerralla.
Onnistuin sitten tietysti tiputtamaan ostoskassini maahan melkein heti kaupasta ulos päästyäni ja näin oli kilon tofupaketti rikki ja nesteet muovikassin pohjalla. Hetken kiroiltuani kiirehdin kotiin, siirsin (vielä pelastettavissa olevan) tofun pakasterasiaan ja kävin miettimään hyödyntämisstrategiaa tälle tofulle. Minulla on usein tapana ostaa tofupaketti ja jemmata sitä sitten jääkaapissa kunnes parasta ennen -päiväys alkaa olla käsillä. En osaa sanoa miksi, koska tykkään kyllä tofusta. Nyt ymmärsin kuitenkin, että tämä tofu olisi parasta käyttää pikimmiten.
Pidemmittä puheitta, ladies and gentlemen;
Tofuwokki
500g kiinteää tofua
seesaminsiemeniä
öljyä paistamiseen
1 paprika, värillä ei niin väliä
1 iso porkkana
1 punasipuli
150g tuoreita herkkusieniä
noin 100g tuoreita herneenpalkoja
3 valkosipulinkynttä
loraus kecap manis -kastiketta
Marinadi tofulle:
1 dl rypsiöljyä
loraus seesamiöljyä
kunnon loraus soijakastiketta
1 rkl hunajaa
4 valkosipulinkynttä
loraus teriyakikastiketta
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kuutio tofu reilun kokoisiksi palasiksi (pysyy paremmin kasassa) ja anna maustua marinadissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. Kaada sitten lautaselle seesaminsiemeniä ja pyörittele tofupaloja niissä niin, että ne ovat kauttaaltaan peittyneet.
Pilko kaikki kasvikset suunnilleen samankokoisiksi paloiksi, paitsi valkosipulit pieneksi silpuksi. Kuumenna tilkka öljyä wokkipannussa. Paista tofupalat ensin kauniin ruskeiksi pienissä erissä. Siirrä ne sitten sivuun hetkeksi. Lisää öljyä ja wokkaa kasviksia muutaman minuutin ajan. Lisää tofu ja kecap manis ja kuumenna.
Tarjoile sellaisenaan tai keitetyn riisin kanssa.
Tämä oli muuten tosi hyvää, mutta potkua olisi saanut olla vähän enemmän. Seuraavalla kerralla ehkä vähän chiliä sekaan niin eiköhän se siitä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti