Meidän lähikaupassa myydään jauhelihaa melkeinpä pelkästään sellaisissa tuplapakkauksissa tyyliin kaksi yhden hinnalla. Viikonlopun lihamurekkeen jäljiltä löysin tänään sen tuplapakkauksen toisen puolikkaan, jonka parasta ennen -päiväys alkoi uhkaavasti olla jo käsillä. Jotain piti siis kehitellä jauhelihasta ja vieläpä mielellään jotain mielikuvituksellista. Helpommin sanottu kuin tehty.
Miten muuten onkin, että jauhelihasta tulee aina tehtyä niitä samoja juttuja; bolognesea, lihapullia, hampurilaisia ja chili con carnea?! Sain tänäänkin vaivata aivonystyröitäni ihan toden teolla ennen kuin sain tämän loistoidean täytetyistä paprikoista. Mitä muuta, vähän erilaista jauhelihasta voisi tehdä?
Reseptin sävelsin ihan itse tällä kertaa ja tuli muuten sikahyvää. Taas.
Jauhelihalla täytetyt paprikat (2-4 hengelle)
4 paprikaa
400g jauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 sipuli
1 purjosipuli
3 valkosipulinkynttä
tuoreita herkkusieniä muutama
4 rkl tomaattipyreetä
1 dl kookosmaitoa
oreganoa
savupaprikajauhetta
suolaa
pippuria
juustoraastetta
Leikkaa paprikoista yläosa pois ja poista siemenet. Lado paprikat ja niiden "kannet" uunipellille ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista sillä välin täyte. Silppua sipuli ja purjo ja kuullota niitä pannulla öljyssä viitisen minuuttia. Lisää sitten jauheliha ja ruskista. Kun liha alkaa olla melkein kypsää, lisää pieneksi pilkotut herkkusienet, hienonnetut valkosipulinkynnet, kookosmaito, tomaattipyree sekä mausteet. Anna muhia muutaman minuutin ajan. Maistele välillä ja lisää mausteita maun mukaan.
Ota paprikat uunista ja täytä ne jauhelihaseoksella. Tällä määrällä täyttyy neljä isohkoa paprikaa aika sopivasti. Ripottele juustoraastetta päälle ja laita takaisin uuniin 200 asteeseen muutamaksi minuutiksi niin, että juusto sulaa kivasti.
Tarjoile vihreän salaatin kanssa. Meillä kanssaeläjä söi näiden kaverina vielä keitettyä bulguria, jotta sai tästäkin ateriasta kaipaamansa hiilarit :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti