maanantai 8. helmikuuta 2010

Soijarouhepallerot ja tomaattikastiketta

Eilisestä tofuideoiden metsästyksestä jäi takataskuun monta uutta ideaa ja reseptiä. Yksi niistä on Herkun ja Koukun Tomaattiset feta-soijarouhepyörykät, jota tänään ohjetta hieman muokaten testasin. Suosittelen lämpimästi! Kanssaeläjäkin kehui minkä mussutukseltaan ehti :)

Soijarouhepallerot (9 keskikokoista palleroa)

2 dl soijarouhetta
2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl korppujauhoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
100g fetaa
10 vihreää oliivia
4 isoa aurinkokuivattua tomaattia
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

Turvota soijarouhe vedessä ja soijakastikkeessa. Lisää korppujauhot, mausteet, murustettu feta, pieniksi pilkotut tomaatit sekä oliivit ja viimeiseksi silputtu lehtipersilja. Lisää lopuksi muna muiden aineiden joukkoon, sekoita tasaiseksi massaksi ja jätä hetkeksi seisomaan. (Voit valmistella tuon alta löytyvän tomaattikastikkeen tässä välissä ja jättää sen sitten muhimaan.) Muotoile massasta palleroita ja paista niitä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile tomaattikastikkeen (ja pastan) kanssa.


Nopea tomaattikastike

1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 pieni purkki tomaattipyreetä
1 tl valkosipulitahnaa (tai tuoretta silputtua valkosipulia)
1 dl valkoviiniä
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria

Silppua sipuli ja kuullota sitä öljyssä pannulla viitisen minuuttia. Lisää loput ainekset suolaa ja pippuria lukuunottamatta. Keittele miedolla lämmöllä niin kauan kuin maltat, joku 15 minuuttia riittää jo ihan hyvin. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike alkaa kuivua liikaa. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Sopii hienosti pastan kanssa.

1 kommentti:

Jytis kirjoitti...

Kiva että pääsi testaukseen, hyvältä näyttää!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails