perjantai 5. helmikuuta 2010

Braai-tofua

Pari päivää sitten selostin kuinka ostin ison paketin tofua, joka sitten tippui maahan, paketti hajosi jne jne. Tuon paketin toisesta puolikkaasta tein eilen Pastanjauhajien muinoin postaamasta Braai-kanasta inspiroituneena Braai-tofua. Kyseisen kanareseptin olen testannut jo kauan sitten ja voin kertoa, että on hyvää! Vaikka Braai siis ilmeisesti tarkoittaakin grillaamista, paiston tämän tofun ihan pannulla. Jutun juoni on mielestäni maukkaassa marinadissa.


Braai-tofu (2 hengelle)

500g tofua paksuina siivuina

Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
1,85 dl valkoviiniä
ripaus chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria
1,2 dl makeaa chutneytä (itse käytin mangochutneytä)
3 rkl balsamiviinietikkaa
1-2 tl Dijon-sinappia
2 rkl tomaattipyreetä tai ketsuppia
2 rkl Worcestershire-kastiketta (tai soijaa)

Sekoita marinadin ainekset ja laita tofupalat marinoitumaan muutamaksi tunniksi. Itse ehdin marinoida ainoastaan pari tuntia ja tuntui, ettei maku ihan täysin ollut ehtinyt imeytymään. Eli varmaan joku 3-4 tuntia tai enemmänkin olisi sopiva aika. Grillaa tofupalat sitten kypsiksi tai grillin puutteessa paista pannulla.

Söimme tätä vihreän salaatin kanssa ja päälle ripottelin vielä vähän seesaminsiemeniä purutuntuman aikaansaamiseksi. Oli muuten ihan loistavaa, mutta makua olisi saanut olla vähän enemmänkin. Joko onnistuin jotenkin tekemään marinadista liian laimeaa tai sitten olisi vain pitänyt antaa tofun marinoitua kauemmin. Sen siitä saa kun on kiire ja nälkä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

NAM! :) -pA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails