perjantai 5. helmikuuta 2010

Suppilovahverokeitto tomaatilla

Muutama päivä sitten bongasin Paistetut Muikut -blogista tomaattisen suppilovahverokeiton ja tiesin heti, että tätä täytyy kokeilla. Tomaatti = hyvää, suppilovahverot = hyvää, joten mikä muka voisi mennä pieleen?! Eikä mennytkään. Mitä nyt kanssaeläjäni oli sitä mieltä, että olisi parempi pitää sienet ja tomaatit omissa keitoissaan, mutta hän onkin väärässä. Sitäpaitsi söi silti kaiken, mitä oman santsikulholliseni jälkeen keitosta oli jäljellä :) Olipa muuten onnekas sattuma, että olin kesäisellä Suomen reissulla ostanut pussillisen kuivattuja suppilovahveroita enkä ollut tähän mennessä keksinyt niille käyttöä. Vaikka kai niitä täältäkin jostain saa, saman tyyppisiä sieniä ainakin.

Olin alkuperäiselle reseptille melko uskollinen, ainoastaan tomaattia käytin vähän enemmän ja Koskenlaskijan vaihdoin EasiSingles-juustoon (täältä kun on vähän vaikeampi löytää Koskenlaskijaa).


Tomaattinen suppilovahverokeitto (2-4 hengelle)

2,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli
nokare voita
5 dl vettä
kasvisliemikuutio
noin 70g sulatejuustoa
3 rkl tomaattipyreetä
1 dl kermaa
1,5 rkl maissitärkkelystä
suolaa ja pippuria

Liota sieniä vedessä tunti-pari. Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla voissa. Purista sienistä vesi pois ja lisää ne sipulin kanssa pannulle. Kaada sienten liotusliemi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää liemikuutio, sienet ja sipulit, sulatejuusto pieninä nokareina sekä tomaattipyree. Sekoita maissitärkkelys kylmään kermaan ja kaada keittoon. Sekoita hyvin, kunnes keitto sakenee. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Itse en enää lisännyt suolaa, koska en kokenut sitä tarpeelliseksi.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails