sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Yksin kotona: tofu-punajuurisalaatti

Minut jätettiin yksin kotiin tänä viikonloppuna. Perjantain pippaloista toivuttuani ja aamupäivän kotona makailtuani päätin reipastua. Tämä tilaisuushan piti käyttää hyväksi ja syödä sellaista, mikä ei normaalisti ole niin mielettömässä suosiossa. Piipahdin kaupungilla maatilamarkkinoilla ja ilokseni löysin sieltä suurta herkkuani, tuoreita punajuuria. Jostain syystä täällä on kaupoista ihan turha moisia herkkuja etsiä, vaikka kaikenlaiset juurekset ovatkin keskeisessä asemassa irlantilaisessa keittiössä (tai no, porkkanat ja perunat nyt ainakin).

Punajuuret kassissa kävin miettimään että mitäs niistä tekisi. Nehän tunnetusti natsaavat mainiosti esim. feta- ja vuohenjuuston kanssa. Muistelin kuitenkin nähneeni jonkinlaisen punajuuri-tofureseptin jossakin blogissa hetki sitten ja ajattelin kokeilla sitä. Paketti tofua siis kaupasta vielä mukaan ja eikun tuumasta toimeen. Hetken googlailun jälkeen löysin etsimäni reseptin Lettupannusta. Koska kyseinen resepti ei tietenkään ollut mukana ostoksia tehdessä, piti sitä vähän soveltaa sen mukaan mitä kaapista löytyi (tai tarkemmin ottaen ei löytynyt) ja tällaiseen toteutukseen päädyin.



Tofu-punajuurisalaatti

1 pkt kiinteää, maustamatonta tofua
2 punajuurta
tuoretta pinaattia
noin 0,5 dl siemeniä, itse sekoitin kurpitsan- ja pinjansiemeniä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl hunajaa
loraus soijakastiketta

Kastike:
noin 0,25 dl oliiviöljyä
noin 2 rkl punaviinietikkaa
loraus hunajaa
suolaa ja pippuria

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Huomaa, että punajuuret tarvitsevat koosta riippuen jopa tunnin kypsyäkseen. Itselläni meinasi kärsivällisyys loppua ja hyvä etten vedellyt niitä puoli raakoina kun nälkä kurni vastassa... Kuori ja paloittele lohkoiksi ja viipaleiksi, ihan miten haluat.

Leikkaa tofu kuutioiksi. Paahda paistinpannulla reilulla lämmöllä tofua, siemeniä, fariinisokeria ja hunajaa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes ainekset saavat hieman väriä. Ota pannu sivuun ja lisää joukkoon soijakastiketta (tai suolaa) maun mukaan. Anna jäähtyä salaatin teon ajan.

Laita pinaatti kulhoon. Sekoita kastikkeen aineet huolella, ja kääntele salaatin joukkoon. Täytyy tunnustaa, että lorauttelin aineksia ihan mutu-tuntumalla, mutta Lettupannun ohjeistamat määrät olivat varmaan melko lähellä totuutta. Lisää salaatin päälle punajuuret ja tofu-siemenseos.

Tästä tulee normaalikokoinen salaattiannos kahdelle (tai jättiannos yhdelle päivän ainoaksi ateriaksi). Suosittelen lämpimästi, jos pidät punajuurista ja tofusta. Tosin edelleen olen sitä mieltä, että punajuuren paras kaveri on feta- tai vuohenjuusto, mutta tofu taitaa tulla hyvänä kolmosena.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails