sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Sunday roast kalkkunasta


Sunnuntaisin on aikaa hääräillä keittiössä ja perinteen mukaan jokaisessa kunnon irlantilaisessa kodissa kuuluu silloin tehdä sunday roast. Useimmiten se tehdää naudasta tai lampaasta ja siihen kylkeen tulee sitten perunoita parilla eri tavalla. Näin siis kuuleman mukaan maaseudulla ainakin.

Tänään sitten Marks & Spencerissä huomasin paistiksi tarkoitetun kalkkunan rintafileen ja päätin kunnon kodinhengettären tavoin noudattaa tätä perinnettä. Eikun kalkkuna kainaloon - punajuuret, lanttu ja perunat siihen kaveriksi löytyivätkin jo jääkaapista.

Kalkkunapaisti ja uunijuurekset

500g kalkkunan rintafile
öljyä
punajuuria
lanttu
perunoita
rosmariinia
suolaa

Kalkkunapaketin kyljessä ohjeistettiin paistamaan sitä 200 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Laitoin sen sellaisenaan uunipellille yhdessä lohkottujen punajuurien ja lanttusuikaleiden kanssa. Pirskottelin sitten päälle oliiviöljyä, rosmariinia ja suolaa. Noin 20 minuutin jälkeen lisäsin samalle pellille perunalohkot (kypsyvät paljon nopeammin kuin lanttu ja punajuuri) ja kääntelin hiukan. 50 minuuttia kaiken kaikkiaan osoittautui hyväksi paistoajaksi - liha oli kypsää mutta vielä mehukasta. Kalkkunan kannattaa vielä antaa vetäytyä hetki ennen sen leikkaamista.

Tarjosin tämän komeuden hedelmächutneyn ja vihreän salaatin kanssa ja hyvin teki kauppansa. Kuva ei oikein tee tälle oikeutta, mutta missä muka olette nähneet hyvän kuvan kyseisestä ruoasta häh?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Go Kaisa!! :) Mää muutan teille! t. Lillukkainen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails