tiistai 3. marraskuuta 2009

Paholaisen salaatinkastike ja pariloitua tonnikalaa

Tänään meillä syötiin parilapannulla paistettuja tonnikalapihvejä ja salaattia. Tässä annoksessa on kaksi mainitsemisen arvoista asiaa; salaatinkastike ja parilapannu. Aloitetaan nyt vaikka tonnikalasta ja parilapannusta. Ostin muutama viikko sitten Amazonista (super)aikaisten jouluostosten yhteydessä hetken mielijohteesta parilapannun, joka nyt pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin. Loisto-ostos! Kyseisellä pannulla saa sisätiloissa, kaupunkikodissakin aivan grillatun näköisen ja makuisen (!) lopputuloksen. Suosittelen. Tonnikalat siis vain kevyesti suolasin, sivelin vähän oliiviöljyä pintaan ja heitin sitten siihen pannulle hetkeksi tirisemään.
Toinen juttu on salaatin kastike, jonka itseasiassa tein jo eilen. Yleensä pirskottelen salaattiin vain vähän oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa, mutta eilen teki mieli kokeilla jotain uutta. Googlasin "salaatinkastike" ja mikäs se sieltä pomppasikaan ensimmäiseksi osumaksi, suosikkiblogini Pastanjauhajat ja Taivaallinen salaatinkastike. Reseptiä hetken aikaa tutkittuani koin pienimuotoisen déjà vu -ilmiön. Muistan lapsuudestani hämärästi "Paholaisen salaatinkastikkeen", jota meillä tehtiin silloin, kun tuli vieraita ja joka oli suurinta herkkuani. Saatoin syödä sitä lusikalla ihan sellaisenaan. Pakkohan tätä oli siis kokeilla.
Ja tadaa, samasta tavarastahan tässä oli kyse! Kulkee ilmeisesti eri puolilla Suomea eri nimellä tämä resepti, mutta maku oli kuitenkin se sama tuttu - hieman makea ja samalla terävä. Pastanjauhajien reseptistä tulee aika mahtava määrä, joten jos et aio tehdä tätä kokonaiselle armeijalle tai säilöä useiksi kuukausiksi, kannattaa tehdä vain puolikas tai vielä pienempi annos. Ja edelleenkin voisin syödä tätä ihan semmoisenaan ja ehkä vähän söinkin...

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails