Tescon aina luotettava kotiinkuljetuspalvelu toi meille tänään jauhetun kananlihan sijaan lampaan jauhelihaa. Kyseessä oli mitä luultavimmin ihan ihimillinen erhe sillä jauhetussa muodossahan nämä kaksi eläintä tietysti näyttävät hyvinkin samanlaisilta. Vinkkinä tuotteiden poimijalle kuitenkin mainittakoon (ja miksei muillekin epätietoisille), että paketissa oleva oleva teksi yleensä ohjaa ainakin sinne päin ja sitä on suotavaa käyttää suuntaviivana.
Eihän tuo nyt iso juttu sinänsä ollut, mutta kun se pilasi hienon suunitelmani. Kanasta olin nimittäin ajatellut tehdä Nigel Slaterin hot chicken cakes, jonka toteutuksen näin lauantaina telkkarista ja siitä asti tuo ajatus on kummitellut mielessäni. Sama resepti lampaasta ei oikein houkutellut, eikä meillä sitä paitsi ollut pekoniakaan. Lyhyen ajatusprosessin (sama juttu lampaasta --> perinteiset lammasburgerit --> jospa sittenkin lihapullat) kautta päädyin lihapulliin. Halusin säveltää seuraksi jonkunlaisen lämpimän salaatin ja ajattelin lihapullien sopivan siihen sivuun kuin nenä päähän. Ohjeessa ei ole määriä koska en niitä juurikaan mittaillut, paitsi tuon jauhelihan määrän nyt satuin näkemään paketista :)
Lammaspullat
400g lampaanjauhelihaa
jeeraa eli juustokuminaa
korianteria (edellistä vähemmän)
murskattua valkosipulia
suolaa
parmesaanijuustoa hienona raasteena
1 kananmuna
Sekoita kaikki aineet massaksi ja pyörittele pullia. Paista uunissa 200 asteessa kunnes ovat kypsiä, noin 20-30 minuuttia.
Seuraksi tein useista eri resepteistä inspiroituneena seuraavanlaisen salaatin. Määrät voi kukin taas säätää mielensä mukaan, tai sen mukaan mitä sattuu jääkaappissa olemaan.
Lämmin vuohenjuustosalaatti
salaattia, itse käytin cos-salaattia (Google suomentaa sen "sidesalaatiksi", onko sellainen salaatti olemassa?)
punaista paprikaa
kesäkurpitsaa
kurpitsansiemeniä
kirsikkatomaatteja
niitä punaisia papuja purkista
vuohenjuustoa
oliiviöljyä
viinietikkaa
hunajaa
Aloita paahtamalla paprikat ja kesäkurpitsat. Leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi, ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa, ja paahda uunissa (grillivastuksen alla, jos mahdollista) 200 asteessa noin 20 minuuttia. Paahda kurpitsansiemenet kuumalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta niitä.
Revi salaatti kulhoon ja laita halkaistut kirsikkatomaatit sekaan. Lisää paprikat, kesäkurpitsat, pavut, kurpitsansiemenet ja vuohenjuusto. Koska meillä oli pehmeää vuohenjuustoa, otin siitä vain nokareita ja sekoitin mukaan. Lopulta se sitten kääntyi tavallaan kastikkeeksi salaatin joukossa, mikä ei ollut huono juttu ollenkaan, vaikka yllätys olikin. Suosittelisin kuitenkin ehkä käyttämään semmoista pötkylää, mistä voisi sitten paahtaa kiekkoja ja laittaa nätisti salaatin päälle.
Sekoita keskenään oliiviöljy, viinietikka ja hunaja (1 osa kutakin). Kaada salaatin sekaan ja sekoita.
3 kommenttia:
ehkä pitäis tulla kylään naa ruuat nayttaa hyvilta! :) (mie ostan aina vaan lampaanjauhelihaa muuten, kaikki muu jauheliha taalla enkuissa pelottaa) -ak
Tervetuloa! Ja kiitos kommentista :) Joo miekin mieluummin ostan lammasta kun nautaa tai possua.
miulla on hirvee maara kaurahiutalaita kaapissa ja huomasin etta ne on tosi hyva lisa lihapulliin.. ja lihapulliin suosittelen myos suolakurkkupaloja ja soijakastiketta.. pitaa kokeilla noita siun mausteita joskus! -ak
PS: tarkotus on kokeilla myos tota siun kanaa kookosmaitokastikkeessa, ehka jo viikonloppuna :)
Lähetä kommentti