sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Kanaa Rogan josh


Jostain syystä sunnuntaisin tekee usein mieli jonkinlaista lämmittävää ruokaa, varsinkin jos sää on tuommoinen kun se nyt on; tihkusadetta ja vähän kovempaa sadetta vuoronperään ja siihen päälle vielä 61km/h tuulta. Ihana irlantilanen syksy! No saapahan hyvällä omatunnolla pysyä sisällä ja keskittyä syömäpuoleen.

Tein tänään Bowl Food -kirjasta jo aiemmin testaamaani Rogan joshia. Viimeeksi tein tämän lampaanlihasta, mutta nyt kun yritän taas vähän vähentää punaisen lihan syöntiä, vaihdoin lihan kanaan. Herkullistahan siitä tuli silti (ja valmista nopeammin).

Rogan josh

n. 300g kanan rintafilettä
1 rkl gheetä tai rypsiöljyä
2 normaalia sipulia tai 1 jättisipuli
1,5dl luonnonjugurttia
1 tl chilijauhetta
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl kardemummaa
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1 tl kurkumaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä (itse laitoin 1 tl kuivattua)
1 prk tomaattimurskaa
paahdettuja mantelilastuja
1 tl garam masalaa
tuoretta korianteria koristeluun (tai lehtipersiljaa kuten meillä)

Kuumenna ghee tai öljy isossa, kattilallisessa paistinpannussa, lisää silputtu sipuli ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia eli kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita joukkoon jugurtti, chilijauhe, korianteri, juustokumina, kardemumma, neilikka, kurkuma, valkosipuli ja inkivääri. Lisää tomaattimurska ja 1 tl suolaa ja anna poreilla noin 5 minuuttia. Lisää paloiteltu kana ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna hautua kunnes kana on kypsää, noin 30-45 minuuttia. Ota kansi pois ja anna kastikkeen sakeutua.

Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä noin 3-4 minuuttia. Ravistele pannua niin että lastut eivät pala.

Lisää garam masala kanakastikkeeseen ja sekoita hyvin. Ripottele mantelilastut ja korianteri koristeeksi.

Tarjoile esim. basmatiriisin kanssa.




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat mausteet, varmaan naapuritkin tuli nälkäisiksi tuoksuista.. Tätä pittää kokeilla! (mantelitkin vielä, nam!) -Lillu

Kaisa kirjoitti...

Joo oli kyllä hyvää, suosittelen! Ja kevyttäkin (paitsi ehkä jos vetää koko satsin kaksistaan niinkun me...) :)
Kiitos kommentista!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails