keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Kampasimpukoita ja pekonia kahdella tavalla



Kuten tarkkasilmäiset ja hyvämuistiset lukijat ehkä muistavat, ostin pari päivää sitten kampasimpukoita. Tänään sitten käytin tunnin verran tehottomasta työajasta kampasimpukkareseptien tutkimiseen. Olen aiemmin tehnyt ko. otuksista erilaisia pastoja ja risottoja, mutta nyt halusin välttää moisia hiilihydraattipommeja. Googlatessa huomasin, että lähes joka toinen kampasimpukkaresepti sisältää pekonia jossakin muodossa ja ylivoimaisesti suosituin tapa on kääriä pekoniviipale simpukan ympärille. Kuulosti hyvältä, joten eikun kokeilemaan.

Tein tämän niin, että leikkasin 8 ohutta pekonisiivua puoliksi ja paistoin niitä ihan hetken pannulla molemmin puolin. Sitten paistoin kampasimpukat kevyesti öljyssä, jonka jälkeen käärin pekonisiivut simpukoiden ympärille ja varmistin koko paketin vielä hammastikulla. Sitten palautin koko setin vielä pannulle ja paistelin muutaman minuutin lastalla käännellen.

Meillä tätä herkkua syötiin kahdella tavalla, kanssaeläjä perunamuussin kanssa (kuva alla) ja meikäläinen pinaatinlehtien ja itse tehdyn sinappisalaattikastikkeen kera (kuva yllä).



Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails