tiistai 11. toukokuuta 2010

Parsa-avokadokeitto

Ostin viikonloppuna maalaismarkkinoilta ison nipun parsaa. Usein olen vain paistanut parsat öljyssä tai voissa pannulla ja sitten syönyt ne lisukkeena milloin millekin pääruoalle. Nyt parsaa oli kuitenkin niin paljon, että päätin kokeilla, minkälaista keittoa siitä saisi aikaiseksi. Googlailin parsakeittoreseptejä ja ikäväkseni huomasin, että 90% niistä sisältää kermaa olennaisena ainesosana. Koska en tällä kertaa halunnut lähteä kermalinjalle, täytyi laittaa oma mielikuvitus töihin. Ja ha, minkä loistoidean keksinkään! Samaiselta markkinareissulta oli jääkaapissa myös kasa avokadoja ja heti ne nähdessäni syttyi lamppu päässäni ja keksin lisätä keittoon avokadoa pelkkää parsaa pehmentämään. Siihen päälle vielä vähän sinihomejuuston muruja ja tämä satsi vei kielen mennessään :)


Parsa-avokadokeitto (2 annosta)

iso nippu vihreää parsaa
1 iso sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä
nokare voita
2-3 dl kanalientä (itse laitoin yhden liemikuution ja pari desiä kiehuvaa vettä)
ripaus timjamia
1 avokado
sinihomejuustoa

Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Kuullota sipulia voissa miedolla lämmöllä, kunnes se on kunnolla pehmennyt. Lisää silputut valkosipulinkynnet ja kuullota vielä hetki. Leikkaa parsoista se puumaisin loppuosa pois ja pilko loput noin 1 cm pituisiksi palasiksi ja lisää kattilaan. Säästä pari nuppua koristeeksi. Kaada kattilaan kanalientä niin, että parsat juuri ja juuri peittyvät. (Voit lisätä lientä enemmänkin, jos tykkäät ohuemmista keitoista.) Lisää myös ripaus timjamia. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10-15 minuuttia eli kunnes parsa on pehmeää. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu avokado. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi. Tarjoile sinihomejuustomurusten kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

pakko kokeilla, heti huomenna!
-Leena-

Kaisa kirjoitti...

Jee, kokeile ihmeessä! On hyvää ilman sinihomejuustoakin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails