maanantai 10. toukokuuta 2010

Huijausmuussi ja jauhelihapihvit

Tuosta viime postauksessa hehkuttamastani Gourmet Nutrition -kirjasta toteutin tänään seuraavanlaisen setin; jauhelihapihvit ja kukkakaalimuussi. Kukkakaalissa on huomattavasti perunaa vähemmän tärkkelystä (ja sitä myötä hiilareita), joten se sopii laihduttajillekin (=kanssaeläjä) sekä niille, jotka muuten vaan eivät tykkää syödä ylimääräisiä hiilihydraatteja (=minä). Niinpä kukkakaalimuussi on nyt uusi perunamuussi. Tämä oli tosi hyvää perusruokaa ja syntyi alle puolessa tunnissa, suosittelen siis lämpimästi arki-iltoihin!

Ohjeet Gourmet Nutritionista omaan makuun ja saatavilla oleviin määriin sopiviksi muokattuja.


Jauhelihapihvit (3 isoa pihviä)

450g vähärasvaista jauhelihaa
1/2 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl Worchestershire-kastiketta
ripaus suolaa
ripaus pippuria
ripaus chilijauhetta
öljyä tai öljysprayta paistamiseen

Sekoita kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja öljyä se. Jaa lihamassa kolmeen osaan ja muotoile paksuiksi pihveiksi. Paista pihvejä öljytyllä pannulla keskilämmöllä noin 5-7 minuuttia molemmilta puolilta.

Kukkakaalimuussi (2 annosta)

1 pieni kukkakaali pieneksi pilkottuna
0,5 dl cashew-pähkinöitä murskattuna
1 dl kookosmaitoa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
ripaus kanelia

Pane kaikki ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Käännä lämpö sitten pienemmälle ja laita kansi päälle. Anna kukkakaalin hautua kannen alla noin 15 minuuttia eli kunnes se on kunnolla pehmennyt. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Voit lisätä tilkan vettä kiehumis- ja/tai soseutusvaiheessa, jos on tarvista.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails