tiistai 2. maaliskuuta 2010

Savunmakuinen kana-kasviskastike

Uuteen asuntoon muuttaessamme lupasin itselleni pyhästi, ettei pakastimeen tällä kertaa jää lojumaan pusseja ja purnukoita, joiden sisällöstä kenelläkään ei ole mitään tietoa ja joita ei koskaan tule käytettyä. Tänään sitten oli projektina tuhota viime viikon fajitaksista jääneet kanan rintafileet.

Eilen löysin myös Fallon&Byrnestä savustettua tuoretta valkosipulia, mmm. Siitä sitten inspiroituneena päätin kehitellä jonkinlaisen savunmakuisen kanakastikkeen. Lopputulos oli oikeinkin maistuva, vaikkakaan ei ihan niin savuinen kuin olisin toivonut.


Savunmakuinen kana-kasviskastike

350g kanan rintafileetä
1 sipuli
4 savustettua valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
puolikas kesäkurpitsa
tuoreita herkkusieniä
1 prk tomaattimurskaa
puolikas purkki kookosmaitoa
savupaprikajauhetta (taisin laittaa noin 2 rkl)
n. 1 rkl juustokuminaa
ripaus cayannepippuria
suolaa maun mukaan

Kuumenna loraus öljyä wok-pannussa. Kuullota silputtua sipulia pari minuuttia. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, savupaprikajauhe ja juustokumina ja kuullota vielä hetki. Lisää paloitellut kanan rintafileet ja ruskista niitä muutaman minuutin ajan, ei kuitenkaan kypsäksi asti. Lisää kuutioidut kasvikset (paprika, kesäkurpitsa ja herkkusienet) ja paista vielä hetki. Lisää sitten tomaattimurska ja kookosmaito sekä tarvittaessa vähän vettä. Kiehauta ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta lopuksi cayannepippurilla ja suolalla maun mukaan.

Tästä voi helposti veden määrä säätelemällä tehdä enemmän keittomaisen ruoan tai kastikkeen. Itse lisäsin noin desin vettä ja lopputulos oli paksu keitto, jota kanssaeläjä tosin lusikoi riisin kanssa.

4 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

kuulostaapa ihanalta! =) Mistähän tuota savunmakusita paprikajauhetta löytäisi suomesta? En ainakaan ite oo mistään normikaupoista tuota bongannut. Varmaan savuesanssilla/ savusuolallakin vois kokeilla tuota savusuutta tähän kastikkeeseen tuoda?

Kaisa kirjoitti...

Vois varmasti, ja luulisin kyllä Suomestakin löytyvän savupaprikajauhetta (muistelen jossain blogissa joskus nähneeni tästä maininnan..?) En kyllä yhtään osaa sanoa, että mistä kannattaa etsiä, sorry :(
Hyvää se oli :)

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi, savustettuja valkosipaleita! Tahtootahtootahtoo.

Savustettua paprikajauhetta mie oon ostanut Stockmannilta, ja sitä saa ainakin erikoisliikkeistä kuten Eiringistä ja Tampereen keittiöelämää-kaupasta.

Oikein ihana blogi sinulla :)

Kaisa kirjoitti...

Hannn, kiitos kommentista! Hoksasin blogisi nyt myös ensimmäistä kertaa ja piti heti tulla vastavierailulle. Täytyy käydä seuraamaan, meillä vaikuttaisi olevan aika samanlaiset mieltymykset :) Keep up the good work!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails