Halloumi on yksi ehdottomia suosikkijuttujani, mutta siitä on näköjään yllättävän vaikeaa löytää reseptejä. Tuntuu, että useimmissa resepteissä halloumi on yksinkertaisesti vain grillattu tai paistettu pannulla. Luulisi, että siitä voisi tehdä vaikka mitä, mutta näköjään ei? Hyviä ja kekseliäitä reseptejä otetaan siis vastaan.
Löysin kuitenkin BBC GoodFoodin sivuilta tällaisen reseptin, jossa oli jo vähän yrityksen makua. Toisaalta, eipä tuo halloumi ole tässäkään kuin paistettu ja sitten tuo couscous on vähän niinkuin oma lisäkkeensä. Mutta ei se mitään, hyvää tämä oli. Vaihdoin couscousin bulguriin, mutta muuten taisin noudattaa ohjetta aika kirjaimellisesti ainesten osalta ainakin. Suosittelen!
Paistettua halloumia ja bulgur-kasvishöystöä
200 g paketti halloumia
1 dl bulguria
2 dl kasvislientä
0,5 tl kanelia
0,5 tl korianteria
0,5 tl juustokuminaa
ripaus suolaa
1 pieni parsakaali
pätkä kesäkurpitsaa
kourallinen sokeriherneenpalkoja
2 tomaattia kuutioituna
0,5 sitruunan mehu
oliiviöljyä
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
Aloita keittämällä bulgur kasvisliemessä. Mausta kanelilla, juustokuminalla, korianterilla ja suolalla. Laita sivuun. Pilko parsakaali sopivan kokoisiksi palasiksi ja wokkaa niitä pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää paloiteltu kesäkurpitsa ja sokeriherneet. Älä paista kasviksia ylikypsiksi vaan jätä ne reilusti rapeiksi. Kaada bulgur vihannesten joukkoon, lisää tomaatit, sitruunan mehu ja pari rkl oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria tai lehtipersiljaa.
Viipaloi halloumi noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista niitä paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä, kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Käännä välillä.
Tarjoile bulgur-kasvishöystö yhdessä halloumin kanssa. Tästä voi helposti tehdä riittoisampaa lisäämällä bulgurin määrää, omassa versiossani sitä on aika niukasti ja kasviksia suhteessa paljon enemmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti