Olin pari viime viikkoa Ameriikan mantereella pyhän Fransiskuksen (tai mikä lie Suomeksi) kaupungissa. Ensimmäisen viikon huvin vuoksi ja toisen viikon töiden puolesta. Täytyy kyllä todeta, että loppujen lopuksi San Francisco ei tehnyt mitenkään elämää suurempaa vaikutusta. Alcatraz oli kyllä vaikuttava, kukkuloilla oli kiva kiipeillä ja olihan se muutenkin ihan kiva paikka, mutta olen nähnyt kivempiakin.
Ruoka oli loistavaa niin kauan kuin sai itse täysin päättää missä söi, mutta jos erehtyi luottamaan jonkun muun (lue: amerikkalaisten) arvostelukykyyn, sain vatsan kipeäksi moneksi päiväksi. Annokset ylipäätään olivat suuren suuria kuten odottaa saattoi, mutta viimeisen illan Italialainen ravintola kyllä voitti tämän skaban - yhden syömärin pizza täytti puolet pöydästämme ja omat lihapullani olivat nyrkin kokoisia!
Ensimmäisenä iltana söimme japanilaisessa Teppanyaki -paikassa nimeltä Benihana. Kokkimme Jorge (tyypillinen japanilainen nimi - NOT) kärräsi ainekset ja välineet pöytään ja pisti tuulemaan. Ihan viihdyttävä kokemus ja ruokakin oli mainiota. Myöhemmin harmikseni opin, että kyseessä on koko Amerikan kattava ketju, höh.
Toisen illan Italialaisen ravintolan tuottamasta pettymyksestä toivuttuamme suunnistimme jälleen japanilaiseen. Tällä kertaa testiin meni Union Squaren lähellä sijaitseva HanaZen. Suosittelen lämpimästi! Poikaystäväni mukaan beef teriyaki oli parasta mitä hän on ikinä syönyt. Alla kuvia alkupaloiksi tilaamistamme sushista ja vegetempurasta sekä omasta lohiteriyakistani. Loistavia olivat nekin.
Seuraavana päivänä menimme työkaverini suosittelemaan Waterbariin aivan Bay Bridgen kupeessa. Paikka tarjosi upeat näkymät, mukavan ilmapiirin, tehokasta mutta ystävällistä palvelua ja uskomattoman hyviä mereneläviä. Kuvassa oma alkuruokani, kampasimpukkaa lisukkeilla (en enää millään muista millä lisukkeilla :). Tämän jälkeen kamerasta loppui patterit :(
Yksi tämän hetken suosituimpia ravintoloita San Franciscossa on mitä ilmeisimmin vietnamilainen, Ferry Buildingissä sijaitseva The Slanted Door. Koko ensimmäisen viikon yritin saada sinne pöytävarausta siinä kuitenkaan onnistumatta (no ok, ehkä oli tyhmää yrittää aina samana päivänä). Lopulta siten reissuni työmatkaosuuden alettua marssimme sinne koko tiimin voimalla eräänä maanantai-iltana klo 5.30 ja saimme kuin saimmekin pöydän 8-hengelle.
Tilasimme yhtä monta annosta kuin oli syöjiäkin ja maksimoimme näin kätevästi kokeiltujen ruokalajien määrän, joka lopulta oli yli viidentoista. Kaikesta en nälkäisten kollegoiden hätiköinnin takia saanut kuvaakaan. Alla muutamia maistiaisia illan menusta (osterikuvassakin joku jo yrittää ronkkia ennenkuin salama on edes välähtänyt).
Viimeisenä viikonloppuna suunnistimme työporukalla Napa Valleyyn viinejä maistelemaan. Myöhään venyneen illan jälkeen viiniretkelle lähtö klo 9 aamulla ei välttämättä ole se kaikkein houkuttelevin ajatus, mutta matkaan päästiin kuitenkin. Vierailimme kolmella eri viinitilalla, joista kaikki olivat erikoistuneet hieman eri tyyppisiin viineihin. Täytyy kyllä todeta, että oma makuaistini taitaa olla aika rahvaanomainen kun melkein järjestään pidin eniten niistä edullisimmista viineistä :) No eipähän käy viinin juominen kukkaron päälle vaan voi keskittyä olennaiseen, eli syömiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti